Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec celkem neškodná blbinka z Jackiem Chánem, který sice již taky viditelně stárne, ale pořád se dá na něj koukat. Příběh sice pro mě není úplně to pravý ořechový, ale plusem je, že se to nebere úplně vážně a není tam moc Čínský propagandy. Jenom škoda přehnaný délky.2 hodiny jsou na podobnej epos už moc.50% ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má srdce, alespoň na mě tak působil. Nechápu co proti tomu kdo má. Není to žádná čínská nebo Hollywoodská přiblblost, ale hodně kvalitně natočený film. Scénář, hudba, choreografie bojových i válečných scén, herecké výkony, vše na jedničku. Jackie byl neuvěřitelně vážný (kromě začátku) a že mu to sedlo, Cusack na jedničku a Brody jako záporák byl luxusní. Po ukápnuté druhé slze bylo rozhodnuto o páté hvězdičce :-) 90% ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Z filmu, na který jsem se relativně těšil a mohl být i docela dobrý, se vyklubalo zklamání roku. Příběh je v zásadě velice prostý, ohraný a nic moc originálního nepřináší. A ačkoli se trochu cítím jako pokrytec, když jsem ochotný čtyřkovat a pětkovat asijské řezničiny, kde mají vojáci zbraně o velikosti zahradního nábytku a tady bych měl kritizovat stylizaci Římanů, kteří vypadají spíš jako Imeprials ze Skyrimu nebo jiného divokého fantasy, ale je to tak. Zároveň celý běh filmu mi nebyl po chuti, protože vytváření multikulti utopie na hranici Asie a Evropy, kde každý ze smyšlených národů střídavě zpívá, tančí atd., aby ukázal svou svébytnost, podkreslené tklivou až smutnou hudbou, mi přišlo prostě naivní a nevhodné. Korunuje to otravný skrček v pozici následníka trůnu římské říše. Takže ač casting výborný a vcelku pěkná choreografie soubojů, Římani a další nedostatky mě bili do očí natolik, že o můžu ohodnotit maximálně jako zbytečná hloupost. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zprodukovaný mišmaš plný přehnané asijské tragiky a přepálených emocí. Cusack a Brody jsou v roli příslušníků římských legií jako pěst na oko, ovšem v soubojích vypadají skvěle (tvůrci HRY O TRŮNY by se mohli učit jak při souboji nasnímat totální paka tak, aby vypadali jako ultimátní killeři). 50% ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Lidi zlatí, to byl příšerný kýč. U spousty scén jsem měl chuť se nepatřičně smát, ale jako celek to kupodivu nakonec fungovalo docela dobře. Nicméně člověk prostě musí přistoupit hned ze začátku na fakt, že tohle je prostě asijský historický popcorn, možná by se dalo říct i válečná pohádka. A pak to relativně jde - římští vojáci s budovatelskou písní na rtech a bratrským citem v srdci pomáhají budovat čínské město a stihnou se při tom náramně bavit a užít si spoustu legrace s jejich novými asijskými kamarády, protože kluci prostě drží pohromadě. Bojové a částečně i bitevní scény jsou vedené spíš po asijsku, což při pohledu na římské zbroje vypadá jako náramná taškařice. Vývoz snímku na západ zajišťují nejen římské reálie, ale také John Cusack a Adrien Brody, sekundující Jackie Chanovi. Prvně jmenovaný mě už poněkolikáté přesvědčil o tom, že je to dřevo s telecím výrazem a charismatem reklamy na bublaninu. Sorry, ale ať prostě do podobných hrdinských rolí neleze a budeme kamarádi. Naproti tomu Adrien Brody svého záporáka dokonale prodal a démoničnost jeho postavy je snad tím nejlepším, co snímek může nabídnout. Tenhle chlap prostě umí hrát. Není divu, že jsem tomu parchantovi fandil nejvíc. Koukám, nakonec jsem ten snímek vlastně celý sepsul. Ale ono to není špatné a pořád se tam něco děje a někdo s někým bojuje a blyští se zbroje až oči přecházejí. Jen je to prostě takové strašně pitomoučké... ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)
  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama