Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Matli 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má srdce, alespoň na mě tak působil. Nechápu co proti tomu kdo má. Není to žádná čínská nebo Hollywoodská přiblblost, ale hodně kvalitně natočený film. Scénář, hudba, choreografie bojových i válečných scén, herecké výkony, vše na jedničku. Jackie byl neuvěřitelně vážný (kromě začátku) a že mu to sedlo, Cusack na jedničku a Brody jako záporák byl luxusní. Po ukápnuté druhé slze bylo rozhodnuto o páté hvězdičce :-) 90% ()

fantasmic 

všechny recenze uživatele

Film pri ktorom by si asi každý historik vyškrabal oči. Príbeh je naivný a miestami nedáva zmysel, celkovo je to veľká blbosť ale od momentu kedy spolu začnú Rimania a Číňania opravovať mesto je to veľmi zábavná blbosť. Akčné scény sú celkom podarené a dôjde dokonca aj na niekoľko slušných bojov jeden na jedného. Pokiaľ od filmu nič nebudete čakať a zoberiete ho čisto ako historický fantasy úlet, tak sa možno zabavíte rovnako ako ja. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Od Číňanov človek nikdy nevie, čo by mal očakávať. Historické filmy vedia a keď sa držia pri zemi, zapoja do toho známe tváre, štipku historickej pravdy a neprepálený digivizuál, tak je to celkom pozeratelné. V púšti toho veľa nenarobíte, ale s mestami sa vyhrali, súboje boli nápadité, prelínanie bojových štýlov zaujímavé. Chan dostal po dlhej dobe úlohu, ktorá mu sedela, aj konaním, aj vekom. Biele tváre v radoch rímskej légie skoro nemali čo hrať ( veď človek ktorý je od mala vychovávaný ako vojak a nič iné nevie je najlepší staviteľ, čo si budeme hovoriť ) a Brody už mal lepšie a démonickejšie úlohy ( v tom kožuchu na tej púšti mu zima teda asi nebola ). Ale dá sa to vydržať, myšlienky to má pekné. 3 z 5 ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Z filmu, na který jsem se relativně těšil a mohl být i docela dobrý, se vyklubalo zklamání roku. Příběh je v zásadě velice prostý, ohraný a nic moc originálního nepřináší. A ačkoli se trochu cítím jako pokrytec, když jsem ochotný čtyřkovat a pětkovat asijské řezničiny, kde mají vojáci zbraně o velikosti zahradního nábytku a tady bych měl kritizovat stylizaci Římanů, kteří vypadají spíš jako Imeprials ze Skyrimu nebo jiného divokého fantasy, ale je to tak. Zároveň celý běh filmu mi nebyl po chuti, protože vytváření multikulti utopie na hranici Asie a Evropy, kde každý ze smyšlených národů střídavě zpívá, tančí atd., aby ukázal svou svébytnost, podkreslené tklivou až smutnou hudbou, mi přišlo prostě naivní a nevhodné. Korunuje to otravný skrček v pozici následníka trůnu římské říše. Takže ač casting výborný a vcelku pěkná choreografie soubojů, Římani a další nedostatky mě bili do očí natolik, že o můžu ohodnotit maximálně jako zbytečná hloupost. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

S históriou to nemá spoločné ani prd, ale čo ma nemilo prekvapilo bolo, že napriek tomu, že je tam množstvo stotisícových vojsk, nemá to veľkolepé vojenské scény, ale skôr súboje jeden na jedného. Dej nie je zlý, ale dosť schématická alegória na potrebu budovať jednu veľkú Čínu a jej pracovnú utópiu. Napriek tomu zbožňujem vo filmoch strety dvoch rozličných kultúr a tu ich zobrazili vcelku rovnocenne. A Jackie tu na moje prekvapenie dokonca na plátne zabije muža. Len nerozumiem potrebe filmu o dvoch archeológov s hypermodernou technológiou. Tí tam boli zbytoční. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)
  • Akční režii na filmu dělal Jackie Chan, byl také výkonným producentem a producentem. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama