Reklama

Reklama

Láva

Krátkometrážní / Animovaný / Romantický
USA, 2015, 7 min

VOD (1)

Uprostřed Tichého oceánu touží opuštěný vulkanický ostrov Uku po lásce a společnici, jíž by mohl zpívat svou sentimentální a sladkou píseň. Obklopen obrovskými i maličkými stvořeními, osamělý vulkán už celou věčnost trpělivě čeká na svou spřízněnou duši. Poslouchá ale vůbec někdo Ukuovu nádhernou melodii? (HBO Europe)

Recenze (109)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Zatímco Inside Out jsem si náramně užil a nemohl se nabažit, jak zdatně Pixar využil celkem jednoduchého konceptu, a udělal z něj až nečekaně překrásnej snímek, tady se jinak zdatnej koncept smrsknul na velmi nenápadnej kraťas tak ohranej, že kdybych si tu v něm prominentní písničku pustil třeba stokrát, nebude stejně ohraná. Ta mimochodem zaslouží zvláštní pozornost už jen tím, jak strašně mdlá je na to, aby tvořila jeden z nosníků celýho kraťičkýho příběhu. Jediná zapamatování hodná věc na celym songu je ten bolestivej pun, okolo kterýho se mimochodem zdá, že celej snímeček vznik. Ten koncept mi ale nepřišel od základu špatnej, jen úděsně zrpacovanej. Jedinej důvod, proč nedávám méně, než tři, je výtvarná režie, celková estetika (jak mě ten najížděcí záběr namlsal) a ty famózní záběry vulkanickejch erupcí, kterejch se ale stejně dočkáme asi jen dvou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, Pixar dal za minulé roky dohromady i předfilmy s větším nábojem a nápadem, ale je to milé, zvlášť když vidíte dabovanou verzi, a dočtete se, že český zpěv si vzali na starosti Roman Tomeš a Michaela tehdy ještě Doubravová, dnes už Tomešová:) Mauna Loa a Mauna Kea jsou sice od sebe ve skutečnosti asi třicet kilometrů (což je pravda na geologické poměry intimní blízkost) a taková pořádná sopečná erupce sice vyprodukuje mnoho energie a hmoty, ale lásce zrovna neprospěje... ale ukulele a havajská pohodička pořád mají svou váhu;) 70% ()

Reklama

Franta odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem lidem, co tento kraťas dojmul k slzám. Já se také málem rozbrečel jenže z úplně jiného důvodu. Filmeček sice trvá jen pár minut, jenže při jeho sledování se čas neskutečně vleče a za chvíli vám pukne hlava z refrénu: "Najdeš mou lávu", který se opakuje snad tisíckrát. Tohle se prostě nedá dodívat bez újmy na zdraví. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Lava je kraťas, ktorý je síce detský, naivný, tak romantický, až je takmer patetický. Ale kto má v sebe aspoň trošku dieťaťa a nebráni sa romantike, nebude môcť odolať. V kinách slúžil ako predfilm pre Inside Out. Pixar proste vie podať na malom priestore tieto pekné/milé myšlienky. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl, měl jsem strach že jsem s přítelkyní šel do jiného sálu než jsem měl. Naštěstí tato hovadina o ničem brzy skončila a konečně začalo to na co jsme se těšili. Myslím si že těch 7 minut se dalo využít smysluplněji než že tam skoro po celou dobu zpívá sopka. Animace je jako z dob krále klacka a vůbec to postrádá smysl to šoupnout před film V hlavě. Za mě jasnej palec dolů. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama