Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Xenia Ohio, před pár lety se tady prohnalo tornádo, lidi chcípali, psi chcípali a takhle to dopadlo. Už jen spojení filmu s realitou, umocněnou soukromými záběry z domácí kamery, dává snímku jedinečnou atmosféru, která se nedá napodobit. Zoufalost, satanáši, uchyláci, sadisti, dementi, ale i romantika. Tohle je pohled na osudy buranů z Ohia, který už sami osobě jsou dost "divní". Což potom po zásahu tornáda, který jim zničí domy a převrátí jejich životy na ruby. Nahlédneme do jejich soukromí, někomu detailně, někoho jen přelítneme. Zde jsou vlastní pravidla žití, postrádající jakoukoli morálku či odpovědný přístup k životu. Srát na všechno. Stačí opojení z lepidla či šlehačkové bombičky. Originální znění umocňuje atmosféru na maximum. Tohle je prostě Harmony Korine, nebo-li punk´s not death ve filmu. Tady to máte, toto je jeden ze způsobu žití v USA, kde podobu člověka určuje každodenní americká show. "Víš kam jedu zejtra? Do blázince" Do "blázince?" "Píchat s parádní šílenkou". Skvělá hudební dramaturgie. ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

zaprvé by mě zajímalo jak to tvůrce filmu myslel (abych to mohl spravedlivě ohodnotit) jeden z nejrozporuplnějších filmů co sem viděl. Rozpačitý sem, protože pokud to má mít nějaké filosofické okamžiky jako když například ten týpek mluví že" se zkoušel zabít a sebevražda je jediná cesta ven, ven ze života.." tak pokud to bere jako sdělení tak je to průšvih jako prase ale pokud to bere jak já vidím celý ten film že to je naprosto povrchový zásek do vesničanů a do té společnosti která zažila špatný život a myslí si že ví akorát není dost chytrá aby zpracovala pořádně ty zkušenosti z života a jejich interpretace je naprosto bezduchá(což by bylo trefné) tak to měl jinak sestříhat a přehodit a přidat nějaké záběry. -oblíbený moment/záběr pro mě je třeba oběd špaget ve vaně- ()

Reklama

pabulator 

všechny recenze uživatele

Tak to byl teda výkvět americké společnosti všichni zúčastnění snad soutěžili o to kdo se vám bude hnusit víc.Sonda do života těchto lidí s inteligencí žluklé majonézy a chováním řeznického psa po transplantaci mozku byla vskutku odpudivá.Máte- li v oblibě deformace jak psychické tak fyzické a spoustu kočkování tak si příjdete zajisté na své, v opačném případě ochraňujte svou citlivou dušičku od téhle bizardní mozaiky a radši se jí vyhněte obloukem než ve vás vyvolá bouři nevole.Jedna blýskavá za kozičky Chloë Sevigny a vcelku poslouchatelný soundtrack. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Režisér svojimi zábermi a strihom nie je k divákovi práve prívetivý. Nízkorozpočtové, krátke zábery obyčajného života spolu s nezrozumiteľnými zvukmi a často sa vyskytujúcim strihom vytvárajú ťažko uchopiteľnú formu. Po prvých dvoch minútach sa to ukľudní (ale v nejakej podobe sa to občas vráti) a nastupuje surreálna postava so záberom ako na kráľa, z diaľky, vychutnávajúc jej príchod. Akého diváka režisér oslovuje chlapcom, ktorý riskuje podchladenie, močí na autá z nadchodu, fajčí a nosí ružové zajačie uši? Usmiať sa dá na černošskom gayovi liliputánovi, ktorý odmieta opitého bieleho mladého muža, no napriek tomu je jeho bútľavou vŕbou, rovnako je to aj pri scéne energického výstupu v 38. minúte pri monológu o ľuďoch. Točiť hrané postavy ľudí nízkopríjmovej spoločnosti, kde každý nijako rozumne netrávi svoj čas, pričom niektoré prekračujú zákon pri slabom výskyte humorných scén, nieto ešte kultových muselo vyžadovať veľkú dávku trpezlivosti, lebo táto téza vo mne ako divákovi ostávala pri pozeraní filmu. Je prekvapením, že toto je režijným debutom nezávislého filmára. Deliť pozornosť medzi také veľké množstvo postáv, ako to spravil on, vyzerá byť výsledkom zmätku. Nudné scény sa striedajú s odpornými a niekedy našťastie aj vtipnými, čo film drží nad vodou. Najdesivejšie pre mňa paradoxne neboli hojné mŕtvoly mačiek (snáď umelých), ale mentálne zaostalá mladá žena holiaca si obočie. Hlavný problém filmu je asi v tom, že zobrazuje mizériu cez obrazy každodenného života postáv a v príbehu nejde o postupný vývoj a dosiahnutie iného stavu postáv ako na začiatku, ale len prirodzené plynutie udalostí. ()

system 

všechny recenze uživatele

Takze za a) Bezprostredni pocit z filmu je, ze jsem nasrany a to dost, takovou prehlidku trosek, odpornych a bizarnich kreatur jsem snad jeste nevidel. Ani neni mozne jsi k nekomu vypracovat vztah, prave spise naopak odpor, ktery byl u me casty. A za b) Film se snazi byt vulgarni a co nejvice zvlastni, az je z toho zhovadila blbost, ktera nema naprosto co rict. PS: Jestli chce nekdo emigrovat do ameriky a splnit si svuj americky sen, tak jim doporucuji tenhle film zhlednou:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy dva chlapci v kovbojských převlecích rozbíjejí věci na skládce, rozbijí také okno u auta. V dalším záběru je však okno v pořádku. (moukey)
  • V scéne pri pretláčaní rukou sa na stole objavujú a zasa miznú fľaše a poháre. (GTS_PUNK)
  • Harmony Korine v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama