Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (157)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Artová dráma s výpovednou hodnotou, avšak natočená veľmi nepríjemným, depresívnym, skoro až nestráviteľným spôsobom. Chápem vysoké hodnotenia (min. Cinema 100%), ale film pre mňa to nie je. V rámci Korineových scenárov (témou aj spracovaním) rozhodne bližšie ku Ken Parkovi, ako ku Kids. Kto to berie ako odporúčanie, bude nadšený. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Je to jako kdybyste dali retardovaným dětem kameru a natáčely by si svůj život. Což občas vypadalo docela i zajímavě. Řeknete si, na co divného se právě dívám, a to je přesně to, co se mi líbí. Docela respekt tomu chlapci, co musel hrát scénu ve vaně. Možná je tak trochu škoda, že k tomu není nějaký hlubší příběh, ale možná si to naštěstí uvědomíte až na konci filmu. I když bych to možná ani nepovažoval u tohohle snímku za špatné. Je zvláštní, že se film snaží kombinovat různé žánry hudby. Každopádně takový metal, ten se neposlouchal vůbec špatně. Po pravdě ani sám nevím, co víc k tomu napsat, něco tak neobvyklého se moc nevidí. Už Dlouho mi takhle netrvalo přemýšlet nad tím, jak film popsat. Jinak nedoporučoval bych to lidem, co mají rádi kočky :D. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

K neformálímu pokračování Kids jsem se dostal díky kapele Mortician, která pro tenhle film natočila jednu skladbu. A ty vole, tohle je fakt exkurze... Naprosto skvělý soundtrack, takový výběr u filmu se jen tak nevidí. Tohle je přesně ten film, který buď odvrhnete nebo vás dostane a umožní vám odhalit jeho skryté krásy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Gummo je snímek, u kterého nesmíte očekávat žádný děj, ale docela nesouvisející kousíčky života lidí, kteří můžou být rádi, že vychodí základku. Je to film, který se snaží šokovat a i když to někoho může pohoršovat, tak já bych klidně ještě přitvrdil. Sice jsem neviděl ještě film, kde by natáčeli tlučení zdechlé kočky tyčí a nějakým způsobem to necenzurovali, ale když už se pustím do něčeho takového, tak bych uvítal větší ponoření se do podobných zvráceností. No a proč jsem tomu nakonec dal dvě hvězdičky? Jedna je určitě za tu odvahu natočit něco takového a druhou za kluka s růžovou maskou zajíce. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po celkem zajímavé úvodní scéně se to nějak zvrtne. Neděje se prakticky nic a to jediné co člověk vnímá je zoufalství, které už téměř hraničí s odevzdaností. Popravdě nevím, co si o tomhle filmu myslet. Svým svérázným způsobem se může zdát originálním a zajímavým, ale mě to nějak minulo. Sice mě to nepohoršilo (jak tu někdo píše), ale ani mě to nebavilo. Přes to se musím přiznat, že atmosféra je celkem hutná a nechává mě i po shlédnutí na rozpacích. Říkám si- co to proboha bylo ? Ani dokument, ani příběh- spíš takové lyrické vyobrazení života v zapadákově- ve státě Ohio. Za mě se to pohybuje někde mezi 1 a dvěma hvězdičkami. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Nakrúcanie trvalo 20 dní a pracovalo sa s rozpočtom 1.3 mil..$. (classic)
  • Samotné nakrúcanie prebiehalo v jednej z najchudších štvrtí mesta Nashville. V ňom vyrastal aj kontroverzný režisér snímku Harmony Korine. (classic)

Reklama

Reklama