Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 1

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (158)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z filmů o kterých jsem sice věděl ale zazdil jsem ho. A v tomhle případě vím zcela jistě proč. Je jím dlouhá stopáž. Filmy s tak dlouhou stopáží mě vždy spíš odradí než aby mě nalákali. Za doporučení a tím pádem i znovu připomenutí vděčím uživateli stan67. Gokseong není špatným filmem ale jak už to tak u některých asijských filmů bývá chování a smýšlení některých postav bylo naprosto dementní. Navíc i ta stopáž byla dle předpokladů ukrutně přepálená. A tak chtě nechtě i přes svoje kvality který tento snímek bezesporu má je tu prostě i spousta neduhů který mu podráží nohy a kazí výslednej dojem. Za mě to na víc jak 3hvězdy není. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dlouhý to je, ale pořád je to pekelně hutná bramboračka, v níž se mísí kriminální thriller, jemnej humor a zaklínačskej horor, jak ho rád preferoval Hong Kong zejména v 70. a 80. letech. S přihlédnutím na to, že tu významnou roli hrajou šamani, halucinogenní houby a jeden Rohatej, mohl by se tenhle vál zdát jako přeplácanej, ale věřte, že příběh ve vážný rovině nejen funguje, ale postupně i skvěle graduje a po ne zcela jasnym závěru dokonce škemrá o další nášup. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedná se o celkem povedený horůrek, který je kombinací duchařiny, voodoo černé magie a zombie pandemie. Nejprve jsem měl pochybnosti neboť je film poměrně dlouhý a já si tak několikrát říkával:,,kdyby byl film kratší, bylo by to na čtyři hvězdy." Nicméně konec byl velice vydařený a překvapil dokonce i diváka, který už v hororech viděl snad všechno. 75% PS: to jsou všichni jihokorejští policajti takoví přizdisráči? První polovinu filmu si nechávali všechno líbit a přišlo mi, že snad ani u sebe nenosí žádné zbraně. ()

topi 

všechny recenze uživatele

I přes delší stopáž si tenhle snímek buduje solidní atmosféru a po druhé půli nabírá slušné obrátky. Vymítání, šamani a zlo v různých podobách je hlavní náplní této mysteriózní podívané, ve které nechybí i vtipné vsuvky. Škoda, že některé scény nepůsobí strašidelně, jak by měly a červené oči u chlápka, který pobíhá po lese a žere jeleny, nebo čertíka, který je hlavním představitelem zla nejsou zkrátka děsivé a filmu dle mého spíše ublížily. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Silný film, ale divácky trochu náročnejší, čo je ešte umocnené tou fatalistickou minutážou. Ale pozerá sa dobre, je luxusne natočený aj odohratý a postupne sa prepletá viacerými temnejšími žánrami (+ následne ich subžánrami), bez toho, aby sa nejak naštrbil celistvý dojem. A po vygradovanom, mrazivom a pre mňa nečakane uspokojivom finále, som dostal chuť si tento kórejský KLENOT pozrieť znova. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)
  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama