Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva nejničivější konflikty 20. století – první a druhou světovou válku – od sebe dělí jen něco přes dvacet let, proto se mnozí historici domnívají, že jde o jednu krvavou událost, která nejprve zachvátila Evropu a následně se rozšířila po celé planetě. Ty nejznámější postavy 2. světové války byly zapleteny do obou konfliktů, často i na stejném místě – nejprve v zákopech u Ypres a u Sommy, pak o několik let později v bitvě v Ardenách nebo při vylodění v Normandii. Než se z nich stali velikáni, byli muži jako Adolf Hitler, George S. Patton a Winston Churchill pěšáci a vojíni. Toto je příběh devastujících třiceti let války očima mužů, jejichž pohled na svět se zformoval v zákopech a kteří se dostali k moci na úsvitu zkázy. (History Channel)

(více)

Recenze (17)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou první. Dokument je celkem na úrovni plný hraných pasáží, kde se tvůrci snažili o maximální autentyčnost a o co největší podobnost herců svým historickým předlohám. Divákovi je vysvětleno Sarajevo a důvody vzniku války. V zákopech první světové se seznámíme s řadou jmen, která se proslavila i za té druhé světové války (Churchill, De-Gaulle, Hitler...ad..) . Dozvíme se i takové zajímavosti, že v jeden moment měl na bojišti britský pěšák na mušce své enfieldky samotného neozbrojeného Hitlera... Bohužel tehdy nestiskl spoušť a zachoval se čestně... A tak se nám z neozbrojeného vojáčka stal zamindrákovaný, chováním vítězných velmocí znechucený a frustrovaný, Židy nenávidějící Hitler... Jo kdyby tenkrát ten pěšák vystřelil. jenže historie nezná kdyby... Dokument nás tedy seznámí i s příčinami druhé světové a provede nás po jejích celosvětových bojištích od prvních výstřelů v Polsku k posledním výstřelům v Pacifiku... Hrané pasáže doprovází slušné digitální animace a komentáře různých historiků ke klíčovým momentům války. Takém je tam mnoho původních dokumentárních materiálů, k nimž mám ale výhrady. Tvůrci se moc nepárali s tím co ke komntářům běží a tak například u Bitvy o Británii mezi záběry na Spity a He111 jsou sestříhané záběry na combat boxy B17 kdesi nad Říší v palbě flaku či na střílející Mustangy... Tyto scény však nemohly být v osudném roce 1940, kdy se rozhodovalo o osudu západní civilizace nikdy natočeny... Proto dávám o jednu hvězdu méně, jinak není seroši moc co vytknout. * * * * ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

vskutku putave a uplne originalne v mnozstve dokumentov s touto temou. sice sa pravidelne opakuju az trestuhodne nepresnosti, tie su iba kratke a ciastkove a vsimne si ich iba nadpriemerny znalec historie vojny. graficky vyborne su aj sprievodne zabery, orginalne vyrobene pre tento dokument. aj ked nieje dokument strikne vo vsetkom presne historicky, a extremne az niekedy naivne zjednodusuje, nevadi to lebo vo vysledku je to skvele. ()

Reklama

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Takhle špatnou dokumentární sérii jsem již dlouho neviděl. Zkreslený a zjednodušený "americký" pohled na věc, který se tváří, že přináší něco nového. Jediné nové byly možná hrané scény vycucané z prstu ve snaze za každou cenu doložit tendenční formování charakterů hlavních postav. V záplavě skvělých i průměrných dokumentů francouzské, britské, ale i americké či ruské výroby se jedná o naprosto zbytečný počin. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Je spousta historický dokumentů, většina se mele pořád dokola o tom stejném, stejné rozebírání bitev jen s počítačovými animacemi, ale Xkrát to samé. A tady je to naprosto jiné, neotřelé, hlavně o velkých postavách válek a jejich vlivu. Skvěle zpracováno a velmi dívatelně. Detaily historie, kdy nezajímavé chvilky mohli naprosto zásadně měnit historii, tohle fakt dodnes nikoho nenapadlo. Občas ujede záběr, i ten hraný, kdy technika je mimo danou dobu, ale budiž. Střihači patrně byli barbaři :) Tak po dohlédnutí ubírám hvězdu, páč nejen že je to celé hlavně o amíkách a zapomínají na Afriku, jména na druhých stranách jako Rommel, Jamamoto, atd. ale od 4 to vzali nějak hopem a najednou po Stalingadu byl konec války. Celkově fakt dobrá práce, ale finále nějak uspěchané. ()

Everyone

všechny recenze uživatele

"Dva nejničivější konflikty 20. století – první a druhou světovou válku – od sebe dělí jen něco přes dvacet let, proto se mnozí historici domnívají, že jde o jednu krvavou událost, která nejprve zachvátila Evropu a následně se rozšířila po celé planetě." 2. světová válka je jen nedořešením války první, válka studená je problémem války druhé...lze jít i opačně do války prusko-francouzské....tudíž celé dějiny lze považovat za jednu velkou událost...vše má příčinu a následek......dále nelze opomenou hned první slova...další ničivé, ne-li tím nejničivějším konfliktem (příroda vůči lidstvu) byla španělská chřipka, nebo konflikt démona Stalina (paranoia) vůči všemu jeho moc ohrožujícímu, dále konflikt idejí a reality, coby Velký skok vpřed v Číně, apod. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama