Reklama

Reklama

Bez slitování

  • Itálie Senza nessuna pietà
Trailer

Obsahy(1)

Mimmo je stavební dělník, který si přivydělává prací pro mafii jako vymahač dluhů a svému bossovi je oddaně věrný. Jenže poté, co se rozhodne chránit mladou prostitutku Taniu před šéfovým sadistickým synem, se Mimmo náhle ocitá na útěku. Mimmo je čtyřicetiletý stavební dělník, který poslušně plní rozkazy, i kdyby to znamenalo zpřerážet kosti těm, kteří nemohou za své rekonstrukce zaplatit. Ten, kdo při jejich "obchůzkách" zastane všechno mluvení a vyhrožování, je Mimmův kolega Il Roscio. Oba muži pracují pro Mimmova strýce Santiliho. Santili má třicetiletého syna Manuela, zkaženého sadistického playboye. Il Roscio Manuelovi slíbí, že mu přivede tu nejpřitažlivější dívku, se kterou se kdy setkal - Taniu. Mimmo ji má za úkol vyzvednout, ale Manuel mezitím posune svou narozeninovou oslavu a Tania tak zůstane Mimmovi celý den na starost. Zpočátku se oba jen hádají a nemají vůbec nic společného, ale postupně mezi nimi začne narůstat jistá přitažlivost. Když pak Manuel Tanie ublíží a poníží ji, Mimmo se neudrží a uštědří rozmazlenému mafiánskému synkovi krutý výprask. Od této chvíle se Mimmo ocitá na útěku a jeho život už nikdy nebude jako dřív... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

claudel 

všechny recenze uživatele

Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film číslo 13 - Itálie. Film pěkný po formální stránce - kamera a hudba, ale obsahová stránka šla zcela do kytek. Děj je naprosto bezduchý, prázdný a bez špetky nápadu. Zakaboněný dobrák a lehkomyslná kráska tvoří sympatické ústřední duo, ale nenabízí toho příliš. Chybí nějaká zásadní záporná postava, která by jim byla protihráčem. Párek debilních mafiánů a kvarteto černošských imigrantek to nevytrhnou. ()

Aurorka 

všechny recenze uživatele

Spíše komorně laděný snímek, ve kterém hrají prim dvě ústřední postavy nacházející si k sobě postupně cestu. On je charismatický, je na něj spoleh a k ženám má úctu. Ona je krásná, křehká, ale zároveň potížistka. Oba jsou obklopeni lidmi a přitom osamoceni. Podaří se jim nalézt společný směr na cestě životem? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je zřejmý, že jako divák jsem měl tu čest s filmovýma profíkama jak za kamerou, tak před kamerou, tak před pultíkem s notičkama. Některé záběry (koupání v moři ) byly až něžně romantické, jenže druhá strana má ve svém nadpisu "příběh" a tady teda rovnou zapomeňte na nějakou gangsterku, plnou akce, násilí nebo sexu. Příběh se soustředí hlavně na dva hlavní hrdiny a jejich vnitřní osamocenost, která je k sobě přitáhne. Bohužel jsem ve filmu postrádal dramatický prvky, emoce tam asi jsou, ale je dost těžký je adoptovat, protože hlavní hrdinové nejsou nějak podrobně napsány a za celý film se toho o nich příliš nedovíme. Viděno v rámci projektu Challenge tour 2014 jako film číslo 21. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama