foto

Pierfrancesco Favino

  • nar. 24.8.1969 (50 let)
    Řím, Itálie

Biografie

Pierfrancesco Favino se narodil 24. 8. 1969 v Římě, kde také vystudoval divadelní akademii a zpočátku se věnoval jen divadlu. Na plátně se prvně objevil ve filmu PUGILI režiséra Lina Capolicchia z prostředí boxu. Následně se podílel například na filmech PADRE PIO (2000), L'ULTIMO BACIO (2000) nebo na televiní minisérii BARTALI - ŽELEZNÝ MUŽ (2006). Za roli vojáka ve filmu EL ALAMEIN (2002) byl nominován na italské ocenění David di Donatello. V roce 2005 dostal roli Libanese v ROMANZO CRIMINALE režiséra Michela Placida, za který byl oceněn Stříbrnou stužkou a také Davidem di Donatello. V roce 2006 si zahrál v americkém filmu NOC V MUZEU a ve stejném roce dostal roli také ve filmu Giuseppeho Tornatoreho NEZNÁMÁ. Účinkoval také ve filmu Ferzana Ozpeteka SATURNO CONTRO (2006), kde ztvárnil roli spisovatele pohádek. V současné době dokončuje pokračování LETOPISŮ NARNIE.

Se svojí dlouholetou přítelkyní Annou Farzetti má dceru Gretu (narodila se v roce 2006).

Mustard

Herecká filmografie

Filmy

2020 Gli anni più belli
2019 První zrádce
2018 A casa tutti bene
Moschettieri del re: La Penultima Missione
The Catcher Was a Spy
2017 Chi m'ha visto
Manželka a manžel
Moje sestřenice Rachel
2016 Zpovědi
2015 Suburra
Une mère
2014 Bez slitování
2013 Rivalové
Secchi
Světová válka Z
2012 ACAB: Všichni policajti jsou parchanti
Posti in piedi in paradiso
Román o jednom masakru
Velitel a čáp
2011 Il generale Della Rovere (TV film)
L'industriale
La vita facile (TV film)
2010 Co víc si můžu přát
Figli delle stelle
Polib mě ještě
2009 Andělé a démoni
Pane e libertà (TV film)
2008 Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství
Letopisy Narnie: Princ Kaspian
Muž, který miloval
2007 Liberi di giocare (TV film)
Saturno contro
2006 Gino Bartali - L'intramontabile (TV film)
Neznámá
Noc v muzeu
2005 Amatemi
Kriminální román
Nessun messaggio in segreteria
2004 Klíče od domu
Náš italský manžel
Part Time (TV film)
2003 Al cuore si comanda
Enzo Ferrari (TV film)
Insoliti ignoti, Gli (TV film)
Čas minulý
2002 Da zero a dieci
Emma sono io
Ohnivá linie: Bitva u El Alameinu
2001 L'ultimo bacio
La Sindone - 24 ore, 14 ostaggi (TV film)
La verità, vi prego, sull'amore
2000 Carbonara, La
Padre Pio (TV film)
1999 Falcone (TV film)
Nejmladší kmotr (TV film)
1998 Sladké nicnedělání
1997 Corti stellari
In barca a vela contromano
Princ Homburg
1996 Correre contro
Quer pasticciaccio brutto de via Merulana (TV film)
1995 Pugili
1991 Questione privata, Una (TV film)

TV seriály

2016 Marco Polo (TV seriál)
Společenstvo (S02E10)
Dědicové (S02E09)
Bílý kůň (S02E08)
další epizody (5)
2014 Marco Polo (TV seriál)
Bílý měsíc (S01E06)
Hašašín (S01E05)
Čtvrtý krok (S01E04)
další epizody (4)
2001 Cuore (TV seriál)
1998 Příteli můj 2 (TV seriál)
1993 Příteli můj (TV seriál)

Dokumentární

2012 Carlo!
2004 La vita è breve ma la giornata è lunghissima

Producentská filmografie

Filmy

2014 Bez slitování

Host

TV pořady

2011 Katie Chats (TV pořad)

Fanoušci tvůrce