Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Workoholismus továrníka Richarda Hammonda i jeho posedlost vývojem nového typu žárovky hraničí se šílenstvím, Richard je neurvalý na své podřízené a nedokáže se shodnout už ani s obchodním partnerem Davidem Mertonem. V kanceláři tráví tolik času, že přestal i chodit domů, a manželce Christiane došla trpělivost. V den, kdy se mu chystá oznámit, že ho opouští, Richardovi před obličejem vybuchne žárovka, která jej oslepí a na půl roku odsoudí na nemocniční lůžko. Po propuštění z nemocnice odlétá Richard s Christiane, Davidem a bratrem Maxem do Cornwallu na letní sídlo, aby si odpočinul a naučil se tu žít bez očí. Sebevědomý továrník sází na svou paměť, ale známý dům je najednou jako proměněný! Richard by dal krk na to, že tahle zásuvka byla dřív na druhé straně zdi a bílé a červené růže rostly opačně… (dopitak)

(více)

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dokonalý plán, jak se zbavit bohatého manžela Richarda, který svojí vinou oslepl při nepodařeném pokusu v laboratoři. Jeho žena Christiane je potvora, co jí to kouká z očí. Zpočátku by ho nejraději opustila, ale po nehodě se do něj zázračně zamiluje. Samozřejmě kuje pikle s hadem Davidem, který je spolumajitelem Richardovi továrny, ale rozhodující slovo a podíl má Richard. Ač se zdá, že Richard v letním sídle, kam ho odvezli na zotavenou, až příliš tápe, divákovi vše dojde naplno v poslední čtvrtině. Ta je nebývale intenzivní s přesahem až do hororu. Především hudba pak stupňuje napětí, co to dá. Samotný konec jsem mu tak nějak radil, jelikož se logicky zdál jako jediné východisko. Snad jen s tím kruhem bych se ani nenamáhal... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

A pak nahmatal bratrův hrob a na kříži četl jméno své.... Napínavý thriller, ve kterém sice od začátku tušíte, kdo je zahradník, Richardovi ale začnete fandit a čekáte, jestli se ze smrtelné pasti věčné temnoty dokáže sám dostat. Nepij to víno, Ríšo! ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Naivita některých scén se dá přehodit na naivitu postav filmu. V některých případech to ale nejde. Závěrečná dramatická scéna mi připadala až moc přitažená za vlasy. Samotný děj ale vypadá dost dobře. Richard je sice slepý, ale přesto dokáže vnímat, že je něco jinak, než byl zvyklý. Začíná to banalitami, ale postupně se to rozrůstá až skoro do hororových rozměrů. Je tu možnost, že je to jen v jeho hlavě, jako důsledek vážného úrazu. Některým věcem se ale nedá uvěřit, bohužel. 3,5* ()

Reklama

Reklama