Reklama

Reklama

Operation Avalanche

Trailer

Obsahy(1)

V roku 1967 boli dvaja tajní agenti CIA, čoby dokumentárny filmový štáb, poslaní do NASA odhaliť možného ruského špióna. To čo objavili a nakrútili, viedlo k jednému z najväčších sprisahaní v americkej histórii. (BoredKid)

Videa (2)

Trailer

Recenze (23)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jenom dobrý námět s pár dobrými nápady nestačí, když tu ten found footage styl nefunguje (přitom sám o sobě to taky není blbý nápad), místy je to i dost nudné a ten film za celou dobu nepřijde s čímkoli zapamatovatelným. Sice to vyloženě špatné není, (ne)herci jsou docela slušní a nějaká hravost v tom taky je, ale žádné dojmy z něj nemám a tak je to jeden z těch filmů, co jsou fajn na jedno zhlédnutí, ale člověk na ně dřív či později zapomene. Jen mám teda pocit, že většina filmu byla komedie a mysteriózní thriller to je až od určitě části druhé poloviny, nicméně pár scén mě v tom donutilo aspoň k pousmání a dvakrát k zasmání, když už nic jiného. Lepší 2* ()

classic 

všechny recenze uživatele

Čo by som asi najviac vyzdvihol na tomto filme ? Jednoznačne spôsob, akým sa prezentuje, ako je nakrútený... Pripadal som si, ako v 60. rokoch, že normálne som mal pocit, vrátenia sa v čase. Filmári prispôsobili UHOL pohľadu tak, že kameru NASTAVILI, akýmsi retro štýlom. Názov : Found footage, je tým správnym výrazom, prečo vás film vtiahne do centra diania. Roztrasená ručná kamera robí svoje ! Postavy, výprava a kostýmy, sú ako vystrihnuté, z tých starých časov. Režisér Johnson verí konšpiračnej teórii o Apollo 11, že je to sfalšované, že nikdy astronauti fyzicky na Mesiaci nepristáli ( neboli ). Dalo by sa to nazvať, ako film o filme. Títo dokumentaristi sprostredkovali spôsob, ako sa to malo uskutočniť. V hlavnom štábe tomu mal šéfovať, veľký režisér projektu - Stanley Kubrick, ktorý to mal celé koordinovať ? Myslím si o tom svoje... Je to možné, že by sa to realizovalo, ale bolo by to extrémne náročné, jedna skupina by nesmela vedieť o druhej. Čo je oveľa náročnejšie ? Uskutočnenie veľkého PODVRHU, ako jestvujúceho plánu Misie Apolla 11 o dobití Mesiaca ? Vtedy, s tou primitívnou technológiou, na úrovni dnešných kalkulačiek, fakt, dá sa pochybovať. Musela existovať 100 % GARANCIA, že sa to podarí ! Ako to mohli vedieť, že sa tak stane ? Do úvahy, sa započítal plán B... ()

Reklama

rukay 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, vyumělkovaná a výtvarně kreativní záležitost. Vynikající mix found footage a mockumentary (styl českému publiku známý například ze Svěrákových Ropáků (5*****)), který má určitě co říct - a to nejen tlupám nihilistický příznivců konspiračních teorii. Film má od začátku spád, je místy vtipný, a skvěle buduje atmosféru na kombinaci známých záběrů s fikcí. I přes malý rozpočet neztrácí ani ke konci úroveň. I když mne osobně zamrzel závěr, který se snaží z diváků vydolovat poněkud více emocí, než je vzhledem k předchozí stopáži vkusné, a přehoupnutí z potměšilého docucomedy do thrilleru mi přišlo zbytečné a vynucené. Přesto snímek, který rozhodně potěší, nejen, fanoušky žánru. 4**** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobové mockumentary o jedné z nejprovařenějších konspiračních teorií. Co se asi povedlo nejvíc je atmosféra, která v divákovi úspěšně navozuje pocit, že to opravdu bylo celé natočené v 60. letech. Ale to je po hříchu vše. Scénáristicky by to sice nebylo až tak špatné, ale všechno sráží FF formát, který už po několikáté srazil celkem dobrý námět. 35% ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Známa konspirační teorie se zfalšováním prvního přistání na Měsíci, což je zajímavé téma, je tentokrát zpracováno formou found-footage, což je značně vyčpěla metoda, ale tentokrát je využita šikovně a v rámci příběhu také logicky a pro paranoidní příběhové pozadí se hodí v tomto případě výtečně. Pohled na konspiraci zevnitř je velice zajímavý a rychle odsýpá nejen díky příběhu samotnému, ale také díky hlavním aktérům, kteří působí vhodně amatérsky, což příběhu a jeho pojetí ohromě svědčí. Vše se bohužel pokazí na konci, který vyšumí trošku do ztracena a není závěrem, který by si tento děj zasloužil, ale nedokáže předchozí příjemý zážitek příliš pošpinit. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama