Reklama

Reklama

Série(9) / Epizody(108)

Obsahy(1)

Víkendové cestování nikdy nebylo tak zábavné! Projekt je koncipován ve formátu zábavného, ale i poznávacího a provokativního cestopisu. Moderátoři spolu s diváky poznávají zemi nabízející návštěvníkům vše, co aktivní turista od dovolené čeká. Každá epizoda mapuje jednu turisticky atraktivní oblast tak, aby byla inspirací k návštěvě a nabízela zajímavé kulturní, přírodní a zábavní aktivity především pro ekonomicky aktivní lidi s minimem volného času a touhou po nevšedních prožitcích. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (10)

Bedekr (2014) 

Z první řady jsem viděl asi jen 2 díly někde ze sousedního Německa. ll. řada je už ale o řád lepší z Rakouska a mě oslovila daleko víc za 4 frčky, další řady jsou pak zajímavá Francie, kouzelná Itálie a Benelux, v roce 2021 pak Polsko, zatím naposled 2022 Chorvatsko. Rajchrta nahradil Písařík a následně Maurerovou nahradila Ježková, což rozhodně není na škodu, tu pak Ivana Jirešová. Tak kam se pojede dál? Všechny díly i s mapou jsou na webu České televize. 7/10 ()

Barcelona, Girona (2023) (S09E01) 

Tak Barcelona je jasná, nevynechali legendární Camp Nou, ještě před velkou rekonstrukcí. Pak se vrhli severovýchodně do cca 60 km vzdáleného a cca 20 km ve vnitrozemí města Girona. ()

Zaragoza (2023) (S09E02) 

Přibližně mezi Madridem a Barcelonou. A pořád tu mluví o jídle a o vermutu. K Zaragoze patří i její zastřešená centrální tržnice modernizovaná ve 2020. Nevypadá to na vůbec špatný tip na výlet. Jen neukázali chrám místního FC Real Zaragoza na 34k diváků, i když teď zrovna hrajou 2. ligu, škoda. ()

Valencie (2023) (S09E03) 

3. největší město s 800k obyvateli, starobylým centrem a kavárenskou kulturou. Přestože je na pobřeží, prý sem turisté tak úplně nemíří. Opět tu nechybí velká tržnice, tentokrát to je velká secesní budova se železnou konstrukcí. A pak se tu ke konci, zřejmě náhodně, objeví průvodkyně z prvních řad Bedekru Michaela Maurerová. ()

Segovia, Salamanca (2023) (S09E04) 

Segovii vévodí římský 2000 let starý akvadukt, který má i ve svém znaku. A dál tu kromě katedrály vévodí hrad Alcazar, údajně nejnavštěvovanější hrad ve Španělsku a kde kdo ho zná jako právě ten hrad z loga Volta Disneye. ()

Cáceres, Trujillo (2023) (S09E05) 

2 vnitrozemská starobylá města jihozápadně od Madridu, kam se našinec asi jen tak nedostane. ()

Murcia, Cartagena (2023) (S09E06) 

Murcia cca 25 km od jihovýchodního pobřeží, plná nejen římských a barokních památek. Přímořský přístav Cartagena , kde jsou i termální prameny a lázně, od moře ho obklopují kopce o výšce 200-400m. Tentokrát obojí jsou známé a hojně navštěvované turistické destinace. ()

Sevilla, Málaga (2023) (S09E08) 

Sevilla, Andalusie a španělská renesance, doporučuji, z toho v reálu až padá brada. A pak Malaga a jejich 14 km hojně navštěvovaných pláží. ()

Santander (2023) (S09E10) 

A právě sem jezdí řada Španělů na dovolenou. ()

Bilbao, San Sebastián (2023) (S09E11) 

Výlet po Biskajském zálivu pokračuje, minule Santander, teď Bilbao nebo také Bilbo, milionová metropole celého autonomního společenství Baskicko. ()

Reklama

Reklama