Reklama

Reklama

Symphonie pour un massacre

  • Itálie Sinfonia per un massacro (více)

Obsahy(1)

Pětice přátel, Paoli, Clavet, Jabeke, Moreau a Valoti, provozuje hernu, která ale ve skutečnosti kryje jejich nelegální aktivity. Možnost nových výdělků se jim naskytne, když je vyhledá proslulý gangster Repellini z Marseille, který jim nabídne prodej nedostupných léků za dvojnásobnou cenu. Vidina zisku v řádech statisíců dolarů však způsobí rozvrat mezi přáteli a Jabeke, který se potýká s finančními problémy, se dopustí vraždy. Pomsta ostatních však na sebe nenechá dlouho čekat.
Film Symfonie k jednomu masakru (Symphonie pour une massacre) pochází z počátků tvorby významného francouzského režiséra Jacquese Deraye, který v této době již pevně zakotvil mezi tvůrci kriminálního žánru. Jednu z mála filmových rolí zde odehrál neméně významný scénárista a režisér José Giovanni, který se s Derayem podílel také na vzniku scénáře. Z dalšího hereckého obsazení připomeňme slavného Jeana Rocheforta nebo zatím málo známou Michèle Mercier, kterou zanedlouho čekal celoevropský triumf v podobě Angeliky. Film měl ve Francii premiéru v srpnu 1963, následně byl uveden v dalších západoevropských zemích i Spojených státech, v kinech ale nedosáhl úspěchu jiných Derayových filmů. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Dale 

všechny recenze uživatele

Priemerná kriminálka nesúca sa v pomalom tempe a s príbehom, ktorý ste videli v rôznych variáciách už veľakrát predtým. Všetko ide presne tak, ako predpokladáte, vrátane záveru, ktorý ma aj napriek tomu potešil, takéto úsmevné konce mám rád. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno