Reklama

Reklama

Třída 8.A

(pořad)
Dokumentární / Reality-TV
Česko, 2014, 8x45 min

Obsahy(1)

Tři noví učitelé přichází do velmi problémové třídy. Chtějí se u žáků pokusit změnit nejen jejich přístup k učivu. Jak se jim jejich start podaří? Nová reality show ze školního prostředí. Do problémové a podprůměrné české třídy přichází noví učitelé, kteří mají ambice i předpoklady situaci změnit. Jedno pololetí budeme sledovat příběh plný emocí, který je vyprávěný z pohledu studentů a učitelů. Podaří se žákům a jejich novým učitelům uspět? Jak dopadne konfrontace nových učitelů s těmi stávajícími? Česká televize představuje inovativní formát veleúspěšné švédské docu-reality show, který by měl otevřít veřejnou debatu na téma motivace žáků a kvality vzdělání na druhém stupni základních škol. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

castor 

všechny recenze uživatele

Systém školství v Česku má mezery, je nemocný, zkostnatělý, to víme. Tady na to jdeme ale trochu jinak. Experiment v problémové třídě? A nezpůsobí to spíš ještě silnější rasovou nesnášenlivost (vždyť oni neumí číst, neumí se vyjádřit, neumí se chovat, nerespektují autority)? Česko je opakovaně kritizované za nepřímou segregaci – Romů je v jedné třídě neúměrně moc. Není to postup zase trochu na sílu á la jak MY na NĚ? Projekt neupozorní na žádný nový problém, protože v jádru se o něm velmi dobře ví. Navíc upozorňování na něco negativního ještě nikdy nikoho dopředu neposunulo. Nezkreslí to tím trochu onen obraz, který se má k divákům dostat? Měl jsem navíc za to, že je to zejména o dětech, i když spíš učitelé se tu pro někoho nemusejí uvádět příliš vhodně (jeden z kantorů - češtinářka před romskými dětmi, které vyrůstají na hudbě a tanci, zazpívá, druhý - dějepisář před školáky s nejrůznějšími poruchami učení používá až moc metafor, třetí - matematikář je hned při představování emočně zatíží). I tak před učiteli klobouk dolů (samozřejmě to nedělali zadarmo). Jiná trojice by udělala zase jiné „chyby“. Jejich počínání jsem moc rád sledoval, jen vážně nevím, zda jsem si z projektu něco odnesl. A to je možná ten největší kámen úrazu. ()

rikitiki

všechny recenze uživatele

Je mi z toho smutno. Ani ty děti ani ti učitelé nejsou špatní a snaží se. Učitelé určitě a i někteří žáci. I když mají učitelé metody, které mi někdy přijdou naivní a jindy prazvláštní, tak jim snahu ani jisté úspěchy nejde upřít. Zatím - po pěti dílech - mi z toho, kromě školského systému - vychází jediný antihrdina - ta rozkydlá stará "metodička" v červeném z pátého dílu, která se špatně skrývanou škodolibostí totálně podrazila mladou a hezkou učitelku. Sorry, ale to nebylo o učení, to byla čirá závist a nenávist zapšklé hemeroidní ježibaby. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Antické drama o trojici Don Chichotů, kteří se snaží pohnout Zemí a naučit žáky elitní 8.A. spočítat rovnici 3x+1=7 nebo přečíst bez chyby dva řádky textu. Výsledek předem známe, a nezbývá než si jen povzdechnout nad zpackaným zpracováním - přestože tvůrcům docvaklo, že v přítomnosti kamer se žáci asi nechovají úplně autenticky, skrytých záběrů nabídli všeho všudy asi 2 minuty.. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem kdysi koukal na Blackboard jungle (1955, USA), tak by me nenapadlo, ze americke realie tu budeme mit za chvili taky. Nebo jsme je tu mozna na nekterych skolach davno meli, jen se o tom nevedelo. Je to celkove smutny pohled... Cele to pripominalo spis pomocnou, nez zakladni skolu. Nekterych tech deti mi bylo lito, kdyby se jim doma nekdo trochu venoval, nemuselo to s nimi dopadnout takhle. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

Břídil, Pizdil a Křivohubka snažící se trapně přežít mezi tlupou černých, zdegenerovaných zmrdů, kteří neumí v patnácti číst a chtějí být američanem šukajícím holky za peníze. Dokument? Hovno, jen další projebané prachy v moři již dávno tímto etnikem projebaných miliard. Netřeba humózních Džamil a jiných přenaivních a všeobjímajících miláčků. I bič by byl málo! Klacek? Cyklon B? Ne, sebrat prachy, podvázat vaječníky a obrnit se trpělivostí. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama