Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento akcí doslova napěchovaný jihoafrický thriller, ve kterém dvojice policistů bojuje proti zkorumpovaným kolegům na jedné straně a ozbrojenému gangu zlodějů aut na straně druhé, má na svědomí autor scénáře a režisér Donovan Marsh. Skvěle obsazený film přináší ve scénách bezohledného násilí až komické uvolnění. Chili a Shoes jsou parťáci u policejního sboru už osm let. Podaří se jim vyřešit velmi nebezpečný případ, jejich zkorumpovaný šéf jim však odmítne dát zaslouženou odměnu. Chilimu dojde, že být čestný se nevyplácí a tak se rozhodne nabourat do gangu ozbrojených zlodějů aut. Plán mu nevyjde a gang odhalí jeho skutečnou identitu. Gang si bere pro další akci Shoese jako rukojmí. Chilimu se podaří zlákat kořist, ale sám se ocitá uprostřed smrtícího nebezpečí. Teď musí setřást zlost. Je načase udělat tu jedinou správnou věc. (Cinemax)

(více)

Recenze (34)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut je tak vymazlených, že líp si s nimi pohrát by snad ani nešlo. Napětí se krájí, kamera se klepe, ale všechno je to takové dobře stylové, že Vám to vůbec nepřijde marné. O to větší překvapení od filmu, který pochází z Jihoafrické republiky. Po něm ale nastupuje klasická policejní klasika. Policajt nedostane takovou zásluhu, jak by si zasloužil a tak se rozhodne jednat na svoje triko. Do toho se začne promítat dost humusné jihoafrické prostředí, o kterém se už nedá tvrdit ani to, že by bylo zkorumpované, jako spíš to, že s lidským společenstvím nemá moc společného. Také mě dost rozčilovala ta pseudo jihoafrická angličtina, se kterou tam mluvili. Akce nicméně stále držela standard a to i přes fakt, že kamera se podle mě místy klepala víc, než by musela. I tak uznávám, že takové akční překvapení jsem nečekal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No vidíte, i z hovna se dá uplést bič. Žlutý filtr, pár gansterských ksichtů, prázdná tovární hala, jedna rozpadlá laťková chatrč a opuštěná cesta v prachu a písku a přesto je to akční gansterka sic s nijak inovativním příběhem, ale překvapivě dobrým zpracováním. Na Jihoafrickou republiku docela překvapení. ~~~ "Tohle jsou moje krysy. Moji sýrožrouti." ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Som nadseny. Raz za cas sa najde nejaky maly neznamy film, ktory ma od prvych minut nadchne a az do konca nesklame. Toto je taky pripad. Vizualom to pripomina Ayerovu Patrolu. A zapletkou trochu tiez. V centre deja stoji sympaticke policajne duo. Len narozdiel od Patroly nesledujeme sled nahodnych epizodiek, ale jeden pribeh v ktorom sa toto duo cestnych policajtov rozhodne, ze si financne prilepsi ucastou v jednej lupezi spolu s gangom zlocincom. Ale samozrejme to tak hladko nepôjde a zaziju dost krusne chvile. Vizual je proste super. Akcne sceny su tocene rucnou kamerou, ale cely cas su dokonale prehladne. Ziadny epilepticky strih sa nekona. Drajv akcnym scenam dodava aj razna hudba. Ustredna dvojka bola skvele obsadena. Hlavny hrdina vyzera ako Wesley Snipes za mlada. Jeho kolegu hra sympatak, ktory ma zaujal uz vo filme Tsotsi. Zaporaci su tiez dostatocne zaujimavi. Je to taka pestra zmes gangerkych postaviciek. Najviac ma zaujal hlavny kápo, ktory by sa nestratil ani v gangsterke od Tarantina. Takze vysledok je maly africky zanrovy klenot, ktory si urcite pustim znova. 8/10. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Bum bum prásk - tentokráte z JAR. Ale celkově velmi slušné. Základem je výborně gradující děj a finální situace, stávající se pro naše hrdiny víc a víc bezvýchodnější. Veškerý potenciál je zaměřený na "moderní" kameru a zvuk - v originále velmi slušný film. Ovšem, spíše pro fanoušky žánru, mně stačilo jednou. (Challenge Tour 2015) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že hodnotenie 90 % vzbudí pozornosť, ale je to produkt 15 fanúšikov, tak to nebude mať dlhé trvanie. V každom prípade je to veľmi zručne nakrútený akčný krimithriller. Moje prekvapenie, že aj v Južnej Afrike nakrúcajú takéto filmy (i keď nie je ani zďaleka jediný) po krátkom čase ustúpilo rozhorčeniu nad titulkami, ktoré sa objavovali v úplne odlišnej frekvencii a rozsahu, ako ich audiopodklad. Nie je to síce vina tvorcov filmu, ale otrávi to dokonale. Neplánované opakované zhliadnutie mi už potvrdilo, že filmy, ktoré ma pri premiére prekvapili je dobré pozrieť si ešte raz. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama