Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka postupně objevuje chráněné krajinné oblasti Česka. V osmidílné dokumentární sérii se podívá například na malebné Křivoklátsko, vínem vonící Pálavu nebo do divokých beskydských kopců. Vizuálně atraktivní cestopis nabídne pozoruhodná setkání nejen s nádhernou krajinou, ale také s lidmi, kteří v ní žijí, pečují o ni a milují ji. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (8)

Křivoklátsko (2015) (S01E01) 

Ve víru současné Stezky Českem jsem zjistil, že Mirek Vladyka už nás jednou provázel Českem přes všemožná CHKOčka a vzhledem k tomu, že jsem většinu ještě nenavštívil, mám tu příležitost sbírat typy na budoucí výlety. ()

Český ráj (2015) (S01E02) 

Předchozí Křivoklátsko mi bylo trochu blíž, už jen proto, že jím alespoň projíždím vlakem, když jedu do Prahy a můžu se do něj tedy poměrně snadno dostat. Český ráj je oproti němu už “z ruky”, to ovšem neznamená, že jej nemám ve svém nekonečném cestovatelském wishlistu. ()

Pálava (2015) (S01E03) 

Přiznám se, že na Moravě jsem byl prozatím jen jednou a nemám žádné přehnané tendence se tam okamžitě vracet. Víc než o přírodě se tu povídalo jen o víně a to mě zrovna dvakrát netankuje. ()

Jizerské hory (2015) (S01E04) 

Jizerky bych hned po Šumavě zařadil jako naše nejhezčí pohoří, možná už jen kvůli podobnému charakteru naprostého konce světa s dechberoucí, i když dost nevyzpytatelnou přírodou. Rozhodně jsem v nich loni nebyl naposledy. ()

Moravský kras (2015) (S01E05) 

O Moravském krasu jsem dosud slyšel opravdu pramálo, vzhledem k jeho poloze jsem jej ještě nenavštívil, ale až budou prostředky a čas prozkoumat víc tu naší vlast, určitě zavítáme i do tohoto CHKO. ()

Beskydy (2015) (S01E06) 

Ač musí Beskydy nabízet krásné výhledy (třeba i na Vysoké Tatry) a spoooustu skvělých turistických a cyklo tras, u tohohle dílu jsem měl problém s udržením pozornosti, asi tu na mě té přírody, kvůli níž jsem tu především, bylo nějak málo. ()

Třeboňsko (2015) (S01E07) 

Jižní Čechy zkrátka neoplývají koutem, který by nebyl svým způsobem magický a nelákal, aby jej člověk okamžitě křížem krážem neprocestoval. Na Třeboňsko se musím někdy definitivně vypravit na kolo. ()

Žďárské vrchy (2015) (S01E08) 

Jedna z těch polozapomenutých krajin Česka, kterou člověk vnímá nejvíc, když kolem sviští po D1. Přitom jsem si tímhle dílem utvrdil, že i ty kopce na Vysočině mají určité kouzlo a v tamních lesích by se člověk chtěl toulat klidně týden v kuse. ()

Reklama

Reklama