foto

Patrik Hoznauer

  • nar. 1968

Biografie

Patrik Hoznauer začínal v ČT Ostrava nejprve jako asistent kamery, od roku 1996 pak jako samostatný kameraman. Na svém kontě má mimo jiné i celou řadu televizních dokumentů, například Historie skoro detektivní, Kati a blázni, Petr Bezruč (bez záruky), Akce Kryštof – 10 let, Černí a černější, Dvacáté století Oty Filipa, Vznik a pád království ševců. Kameramanský podíl má i na cyklu Tajemství železnic.

Česká televize

Kameramanská filmografie

Filmy

2020 Červená knihovna
2013 Jako nikdy
2009 Klíček
2008 El Paso
Šejdrem (TV film)
2007 Hypermarket (TV film)
2006 Mississippi Queen z Pohořelic (TV film)
2005 Království potoků (TV film)
2002 Smradi

TV seriály

2011 4teens (TV seriál)
Byla to soda (E07)
Ples (E06)
Lyžák (E05)
další epizody (7)
2006 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Nemotora (S03E03)
Zakázka (S03E02)
Celebrita (S03E01)
Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Jubileum (S03E02)
2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Don Juán (S01E03)
Víkend (S01E02)
Náhodička (S01E01)
2003 Komediograf (TV seriál)

Dokumentární

2020 České tajemno (TV seriál)
Po stopách mágů (E04)
Prokletá hrobka (E03)
Voynichův rukopis (E02)
další epizody (4)
2019 Krásné živé památky (TV seriál)
Slezsko (E07)
Rozsudek (TV seriál)
Strážci (S03E06)
Vražda ve Sluníčku (S03E05)
Ztracené duše (S03E04)
2017 Klenoty naší krajiny (TV seriál)
Český les (S03E07)
Brdy (S03E05)
2016 Klenoty naší krajiny (TV seriál)
Bílé Karpaty (S02E10)
Železné hory (S02E08)
Jeseníky (S02E06)
další epizody (4)
Rozsudek (TV seriál)
Tajný milenec? (S02E16)
Posedlost (S02E15)
Bunda (S02E14)
další epizody (13)
2015 Dan Bárta & Illustratosphere Symphonic (koncert)
Klenoty naší krajiny (TV seriál)
Jizerské hory (S01E04)
Český ráj (S01E02)
Moje soukromá válka (TV seriál)
Requiem za nádraží (E12)
Pumpa pro život (E07)
2013 Tajemství železnic (TV seriál)
Zubačkou do Krkonoš (E09)
Krušnohorským Semmeringem do Saska (E08)
2012 Karel Reisz, ten filmový život
Sbohem Československo (TV seriál)
Jak to všechno dopadlo a co bude dál (E12)
Zrezivělá krása (TV seriál)
Ticho nad Kladnem (S02E05)
Hradba na Labi (S02E03)
Čistírna sira Williama (S02E02)
2011 Zrezivělá krása (TV seriál)
Most dvou řek (S01E05)
Železo bratří Kleinů (S01E02)
Ostravské Hradčany (S01E01)
2009 Evropa za klavírem (TV film)
2008 Zašlapané projekty (TV seriál)
2007 Příběhy domů (TV seriál)
Příběhy slavných (TV seriál)
Co bubáci a hastrmani netušili (S08E16)
Život byl vlídný, místy drsný (S08E10)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jaroslava Hutky (S01E12)
13. komnata Evy Holubové (S01E05)
2005 Hlučné samoty města pražského
Já si tak hraju (TV film)
2003 Historie skoro detektivní (TV film)
2002 21 pohledů na Prahu 21. století (TV seriál)
2000 Hledání ducha kraje (TV film)
1998 Blues Alive (koncert)

TV pořady

2012 Hranice bez hranic (TV pořad)
2002 Hodina pravdy (TV pořad)

Divadelní záznam

2015 Ruská zavařenina (divadelní záznam)
2010 Bavič (divadelní záznam)
2008 Marie Sabina (divadelní záznam)
2007 Doma (divadelní záznam)
2006 Můj boj (divadelní záznam)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky