Reklama

Reklama

Misono Universe

(festivalový název)
  • Japonsko Misono Universe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Muž po ztátě paměti dokáže jediné - zpívat. Mladá hudebnice jej přibírá jako vokalistu do své kapely a snaží se mu pomoci restartovat život. Temná minulost se však postupně dere na povrch a začíná ovlivňovat současné životy aktérů. (Eiga-sai)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Drama s porcí nenucené romantiky přesně dle režisérova typického stylu, který chytře střídá humor s vážnějšími dějovými prvky. Misono Universe navíc svým hudebním podtextem vyloženě připomene úspěšné Linda Linda Linda. Tradičně skvělá Fumi Nikaido a přesně obsazený Subaru Shibutani se svou prezencí spolehlivě postarají o to aby film uplynul až překvapivě rychle. Yamashitova režie opět zaujme svou přirozeností. Podobnost s Linda Linda Linda je samozřejmě jen díky hudební náplni a filmy jsou v jádru signifikantně rozdílné, nicméně dokonalost Lindy je tak vysoká, že tento snímek přeci jen trochu zastíní. Tak jako tak Yamashita opět dokázal, že ví co dělá a na kvalitu jeho tvorby je spolehnutí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděno 21.2.2015 v kině CINEMA SUNSHINE, Ikebukuro, Tokio. Příjemně to překvapilo (i když dobrý filmový zážitek jsem očekávala už soudě podle traileru). Nejen že film byl krásně zrežírovaný (líbilo se mi to o něco víc než Jamašitův starší kousek Linda Linda Linda), ale i herecké výkony byly chvályhodné. O Nikaidó Fumi jsem už dřív někde četla, že je to docela ceněná mladá herečka. A Šibutani Subaru v hlavní mužské roli naopak překvapil svým výkonem, i přestože je to především idol a zpěvák skupiny Kanjani8, ne herec. No, celý film mi zkrátka a doslova padl do noty. Japonská rocková hudba tomu dávala ten správný šmrnc a kolem hudby se to ostatně celé točí. Mile mě překvapilo zařazení mé oblíbené písničky "Furui Nikki", kterou jsem tolikrát poslouchala už na soundtracku k filmu Kiraware Matsuko no Issho. No a "Kokoro Odoreba" naopak působilo hezky vesele. Povedený hudební snímek o sblížení muže, který ztratil paměť, a dívky, která dělá manažerku jedné ósacké kapele. Syrové, trochu přízemní, stylové, a navíc krásně "ósacké" (kansaiský dialekt mě v kině trošku mátl, ale dalo se tomu rozmět :)). ~(4,1)~ ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Když je člověk sám, je to na draka. Když ho navíc tíží svědomí, je to ještě horší. Co takhle dostat pořádnou nakládačku? Dobrá smrt tě může zachránit, ale ta se ne vždy rozhodne dostavit. Amnézie však také není k zahození - člověk s tímhle profilem vlastně může žít v relativním klidu. Horší je pak to probuzení ze sna... Neobvyklý příběh o setkání chlápka se zločineckou minulostí bez přátel a rodiny a osiřelou holkou, které zbyl vlastně jen dědeček a hudební studio natočil mistr všednosti, trapnosti a nizkorozpočtového filmu a odpůrce velkoleposti a patosu Nobuhiro Jamašita. Přes potenciálně slzotvorné téma je to natočeno tak, jako kdyby Shigeo a Kazumi byli sousedi od vedle, kteří Vám vyprávějí svůj příběh - je to milé, nenucené a naprosto přirozené (ač trochu krve se tam přece jenom najde). Navíc je to doprovázeno velmi příjemnou hudební složkou, která rozhodně nenudí, Subaru Šibutani je obstojný zpěvák, rozhodně lepší než Doo-na Bae v Rinda rinda rinda. Fumi Nikaidó je nejlepší herečka své generace, kterou znám, a jako vždy odvedla naprosto skvělý výkon. 90 % ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, nevyužitý potenciál. Když se potkají dva zoufalci (Kazumi a „Alík“), začíná se rozvíjet opravdu jen lehce romantický příběh jež spíše předhazuje téma zoufalosti a osamělosti dvou ztroskotanců, kteří se zuby nehty drží při životě jen díky pár věcem, kterých se nehodlají za žádných okolností vzdát – to platí především o Kazumi, „Alík“ si toho moc nepamatuje. Ale časem amnézie začne ustupovat a dojde na konfrontaci s minulým životem a tedy i volbou, kterou cestou se vydat. Nikaidō Fumi je dobrá herečka a zaujala mne např. v Himizu od Sona, ale tento snímek nenabízí moc prostoru k předvedení hereckých kvalit či ženského půvabu, takže celkově jsem odcházel z kina s rozpačitým dojmem a těch aktuálních 66% zde vcelku odpovídá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorý ale znova skĺzne do nezaujímavého príbehu bez atmosféry a bez uveriteľných konfliktov. Hlavná postava hrá do pohody. Je tu krásna Fumi Nikaidó. Ale výsledok je priemerný. Príbeh zločinca so speváckym talentom je podaný zase príliš zjednodušene. Načrtnuté dejové línie sa neuzatvoria. Samotná zápletka je postavená na veľmi nezaujímavých pilieroch. Je nám v zásade jedno čo sa sa stane s hlavnou postavou. Všetko čo ju obklopuje je síce podriadené príbehovej štruktúre ale nestane sa to pre nás niečim, čo si budeme môcť zapamätať. Misono Universe je film, ktorý chce byť zase raz skutočný, ale chýba mu uvoľnenosť, ktorá sa do tohto príbehu, nech si hovorí kto chce, čo chce.. hodí. Pesničky sú v pohode. ()

Galerie (8)

Související novinky

Začíná festival EIGASAI

Začíná festival EIGASAI

22.02.2018

Ve čtvrtek 22. února začíná v pražském kině Lucerna 11. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2018. V letošním roce uplyne 20 let od chvíle, kdy se do filmového nebe odebral Akira… (více)

Reklama

Reklama