Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

FIBO 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut tvoří solidní základ (zajímavá synopse, skutečná událost, pověrčivost, hloupý nápad). Zbytek filmu jde pomalu ale jistě z kopce. Každá další desetiminutovka degraduje film na nižší a ještě nižší úroveň. Nelze si nevšimnout značné podobnosti s Grave Encounters (stejná kamera, stejné ozvučení, totožné scare a free&run momenty. Narozdíl od Grave Encounters zde ale nic nefunguje, na mě jedině zapůsobily první momenty nočního divadla (chodby, stíny, chabé osvětlení nouzových světel, ozvěny táhnoucí se nočními a temnými chodbami). Vše ostatní je jasně vyumělkované, divák na začátku filmu okamžitě pozná, že na tom či onom místě se dříve nebo později něco stane (pozor na ta lana tady, mohou být velmi nebezpečná...). Rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří FF zatracují, naopak. Pokud takový film dosáhne průměru nebo dokonce lehkého nadprůměru, pak ho mohu považovat za "ne hloupý". Některé FF filmy dojíždějí na nesmyslnosti, nelogičnosti nebo totálně podělaném konci, v tomto případě se film vyplatí sledovat pouze prvních pětadvacet minut a pak ho vypnout. Už samotné zamyšlení, jak by to mohlo být dál, bude větším zážitkem než dosledování filmu do konce. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi pomalé FF s originálním příběhem, kde se klidně celou dobu nic neděje, ale konec je vygradovaný. To bohužel není tento případ. Tohle je ta dnes už ohraná šablona "zavřeme partu někam a ta lítá ve tmě tam a zpět". Pokud tento koncept nedostane ultimátní slasherové točky, nemáme se moc o čem bavit. Tady jedna hvězda za samotný závěr a šibeničníka, jinak není o co stát. 30% ()

Reklama

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak tohle je moc. Nechcete s tím už přestat? Už bylo dost Found Footage. Dnešní mladá generace už ani jiný subžánr znát nemůže. The Gallows je perla fakt už jen tím marným příběhem, trapnou zápletkou a ještě trapnějším strašením. Na facku jsou i herci, které našli režiséři na ulici a řekli jim, ať si jdou zahrát do jejich filmu, budou slavný a bude to úžasný přivýdělek. Mám pro vás jen jeden vzkaz, kluci: Už nic netočte!!!! Stejně nemáte originální nápady, cokoliv co jsem zde viděla, už mě prostě nemůže vystrašit a vážně mě mrzí, že tam ta snaha prostě ani nebyla. No a ta finální divadelní scéna!!! Mmm, bravo, nic horšího už letos asi nepříjde. Alespoň se to tvářilo umělecky. Super ztráta času. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Strašně levná duchařina, která díky kinům vydělala neskutečný prachy, dle mýho absolutně nezaslouženě. Protože bylo otravný jak se pomocí kamer v ruce a temnejch místností snažili opět navodit pocit úzkosti, kterej se ale nedostavil. Přitom tenhle styl mi nevadí. Celý se to dalo předvídat, takže jsem doufal v jakýkoli překvapení, bohužel. Herci na úrovni nás obyčejnejch lidí, zahráli bychom to možná ještě líp. Nejspíš až ta poslední scéna v domě měla svý kouzlo, i když to bylo až moc přefantazírovaný. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

trailer vypadal slibně a i řes značnou skepsi způsobenou všemi těmi nedobrými FF "horory" z posledních let jsem dal Šibenici šanci...bohužel výsledek je úplně stejný,nebo v spíš v mnoha ohledech ještě horší než u většiny podobných kousků.I přes stopáž je první půlka rozvleklá až nudná a ve chvíli kdy už by se mělo začít trochu bubat je to zase jen nikterak originální nuda s pár lekačkami,které ale nejspíš nikoho moc nevyděsí.Nejlepší srovnání mi vychazí se čtvrtým dílem Paranormal Activity...20% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj režisér Chris Lofing, a to žiaka v pirátskom klobúku, ktorého učiteľ napomína v ôsmej minúte filmu. (BoredKid)

Reklama

Reklama