Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká filmová komedie o starostlivé ochránkyni rodiny, která měla pro každého pomoc, dobrou radu a pochopení. Anně Svojanovské v rodině nikdo neřekne jinak než Kvočna - všichni jsou totiž zvyklí utíkat se pod její ochranná křídla, jakmile vyvstanou nějaké potíže. A že toho má tahle matka a babička k řešení požehnaně! (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Florentyna 

všechny recenze uživatele

Velice, vellice vtipne. Temata podobna jako napriklad resi Anna Karenina, ale vyslovene formou cerne komedie. Spolecnost tvari tvar menicim se poradkum a hodnotam. "Co se da delat. Promin. Musis do kumbalu." :) post scriptum: a v zaveru trocha prorockeho slova upresnuje, ze jde o trochu vic, nez komicnost. ()

Logout 

všechny recenze uživatele

Mezi prvorepublikovými komediemi se jistě najdou lepší, ale jako nedělní film ke kávě je to velmi koukatelné. Třetí hvězda je výhradně za monolog Adiny mandlové v téměř samém závěru, kde vysvětluje Zitě Kabátové své rodinné poměry, tam jsem se opravdu od srdce zasmál ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Tenis je prastará hra, uvodní tenisová scéna má dokumentární význam. Přelétavost moderních žen navzdory obecnému tehdejšímu vkusu a morálce. Dnes? Už se nad tím nikdo nepozastavuje. Moralizující zastanci starých pořádků jsou zesměšňování, o sexu se zde hovoří překvapivě otevřeně,, to je fakt hustý. Herecké výkony dost dobré. 75 % ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Docela mne udivuje, že v roce 37 vźnikl film podle divadelní předlohy (neznám ji), který nejen konstatuje změny v¨morálce, rozvody, rozchody, nevěry, nemanželské dítě a tak dále, ale nijak je morálně neodsuzuje, dokonce hlavní hrdinka je toleruje u celé rodiny pod svými křídly. Není to špatné, Nasková je docela přesvědčivá a ostatní - velká sada hereček té doby - docela slušné, kupodivu si výrazný kus zabrala Truda Grosslichtová, nejen Adina. Jiřina Šejbalová si udělala nácvik nevěrnice pro následný Cech panen kutnohorských, je skoro identická, baculatá a docela k sežrání. ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Takový lepší prvorepublikový průměr. Akorát mě při sledování trochu rozptylovalo, že Růžena Nasková vypadala jako obtloustlý John Wayne. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v dospělosti poprvé a musím říct, že jsem byl více než příjemně překvapen. Hlavně dějová linka, kdy se mladá slečna vzbouří proti vedení internátu a s názorem, že i ženy můžou mít před svatbou techtle i s mechtlema a nakonec skončí jako matka samoživitelka, je na první republiku z mého pohledu naprosto revoluční. Stejně jako rozvod a podvádění v kontrastu s morálkou staré babičky, která je věrná svému mrtvému muži za každou cenu a vztahem staršího muže a mladé dívky, která se v osmnácti stává babičkou. Ve filmu tak nedochází k tradičnímu happy endu, kdy se všichni vrátí k těm, s kterými byli, ale naopak se tam počet a složení jedné rodiny stále mění. Za mě skvělé. ()

to08.net 

všechny recenze uživatele

Luxusní krutopřísněretro podívaná! Skvostná Růžena Nasková v roli matky, která se s grácií a láskou vyrovnává s měnícími se vztahy v rodině. ()

Reklama

Reklama