Reklama

Reklama

Ae Dil Hai Mushkil

  • Indie ऐ दिल है मुश्किल (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na večírku se potkají Ayan (Ranbir Kapoor) a Alizeh (Anushka Sharma). Nejdřív to vypadá na rande na jednu noc, místo toho se stanou přáteli. Ayan by chtěl něco víc, jenomže Alizeh miluje jiného muže. Přestože se tihle dva léta setkávají, míjejí i rozcházejí, pevné pouto mezi nimi zůstává. Otázkou je, jestli jde o lásku nebo o přátelství... (rikitiki)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi smutný film o bezmocnosti muža, ktorý miluje, ženu, ktorá nechce viac, ako byť jeho priateľka. Toto je základ príbehu, ktorý sa odráža v každom jeho okamihu v piesňach vo všetkom. Miestami je film síce odľahčený vtipnými scénami a odkazmi na na piesne, osobnosti a iné filmy. Ale stále je to smutný film s fatálnym koncom.... Miestami som mala pocit, že by som Ayanovi najradšej jednu poriadnu vlepila, bol trošku moc "mäkký" a Alizeh v podstate tiež, lebo bola zase trošku "natvrdnutá". Ale asi to tak malo byť. Preto tento film, je taký skvelý aký je. Možno by bolo stálo za to, prezradiť vo filme trošku viac o vzťahu Saby (Aishwarya) a Tahira (SRK).Vysvetlenie minulosti ich vzťahu, by bolo umožnilo viac pochopiť Sabu. SRK sa vo filme objavil naozaj len symbolicky a musím priznať, že nie moc povedene, veľmi mi pripomínal Guarava a to maskáčové sako na vernisáži, kto ho obliekal? to už bolo horšie snáď len to modré v HNY (SRK odpusti mi to :-) ) . ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ok, dozrelo to vo mne a momentálne viem povedať len jedno. Za poslednú dobu najkrajší film, čo som videl. Obrovské šťastie vidím v tom, že som prvý krát narazil na Ranbira práve tu. Lebo si spočiatku vravím, že to je nejaký herecky nevýrazný feši ind... až mi postupne Karan (tomu tiež veľké bravoo!) začal postupne dávkovať v rámci krásne rozpovedaného príbehu jeho božstvo. Ďalej už len 1) soundtrack (skoro každý song som pár krát točil dokola 2), Rai a s ňou spojená takátá silne erotická chémia s hrdinom, 3) odkazy! na mnoho klasík z bolly industry. Chenna Mereya.... bezmála dokonalosť! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se může objevit na pár sekund Shahrukh Khan, hlavní roli zde může mít krásná Aishwarya Rai Bachchan, ale stejně z toho nakonec vyleze jenom neskutečně dlouhá romance, která má sice místy nádherné kostýmy a výborná taneční i pěvecká čísla, stejně se ale nakonec snaží jen o to, aby z vás ty slzy vypudila. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ústredná téma Láska vs. Priateľstvo dominovala celému filmu, a to bolo na tom napokon úplne najlepšie. Úvod veľmi vlažný a nevýrazný. Strednú časť filmu v znamení emocionálnych vzostupov a pádov som si užil úplne najviac - všetky tie zvraty, žiarlivostné prejavy, pulzujúce emócie a znamenité dialógy - jednoducho všetky esencie neopätovanej Lásky, - tak to naozaj stálo za to, najmä to Ayanove vzoprenie na svadbe ma dostalo. Z toho záveru mám rozporuplné dojmy - akosi mi to tam nezapasovalo, aj keď musím uznať, že to malo prekvapivé rozuzlenie, napriek vypätým momentom. Takže Karan Johar opäť výrazne zabodoval. Aj keď herecké obsadenie mi v tomto prípade až tak nevyhovovalo, keďže Ranbira nejako extra nemusím a Anushka je pre mňa skôr taký neutrál. Ale inak celkovo nadpriemer hodný 4*. P.S. Ústredná pieseň Ae dil hai mushkil je úžasná! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Karan Johar je velký kýčař. Ale jak jsou jeho filmy naprosto dokonale naleštěné a vykonstruované, tak mu to i zabírá u nejširších vrstev. Jeho postavy nejsou jen ploché, nejsou to jen hrdinové a hrdinky, kteří kráčí od bodu a do bodu b přesně podle plánu. Dnes už si i Karan Johar umí udělat srandu sám ze sebe a zejména z žánrových bollywoodských velkofilmů. K dispozici má miláčka Ranbira Kapoora, naprostého idola poslední dekády, a jako jeho parťačku milou Anushku Sharmu, oba oblíbence kritiky i diváků pravidelně nominované na cenu Filmfare. A konečně, ve vedlejší, ale nikoli bezvýznamné roli, je tu bohyně Aishwarya Rai Bachchan, jako rozvedená básnířka žijící ve Vídni. Takže chybí vám ještě něco? Ano, jako absolutní vrchol je tu scéna Ranbira a Aish potkávající SRK. Jemu opravdu stačí jediná scéna na to, aby si podmanil celé davy, ještě teď cítím motýlky v břiše, to je panečku charisma, z této práce s hvězdou by se západ měl učit :) Takže ano, na počátku bylo rozverné mládí ztracené v evropských metropolích, po Londýně přišla Paříž a Vídeň a nezapomnělo se ani na hory v Tyrolích. Je mimochodem fajn sledovat ten vývoj, ještě před 20 lety bylo indickým filmařům jedno, jestli jsou v Itálii a tváří se, že jsou v Maďarsku, dneska už jim jde ta Evropa lépe. Čili pro ostřílené diváky je Ae Dil Hai Mushkil jasnou volbou, nováčci mají šanci vidět poměrně reprezentativní hvězdný zážitek. Fanoušci Aish jsou samozřejmě v sedmém nebi a kochají se opakovaně zejména klipem k písni Bulleya. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • Karan Johar napsal scénář k filmu za 30 dní. (ČSFD)
  • Dvě hlavní ženské postavy měly být původně pákistánské ženy. Karan Johar se však rozhodla změnit ženské postavy na indické muslimy, aby se zabránilo dalším problémům poté, co se film dostal do diskuse o obsazení pákistánského herce Fawada Khan. (ČSFD)

Reklama

Reklama