Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký tajný agent, doprovázený svým sluhou a svým pilotem, je na cestě najít pohřešovaného admirála, jehož letadlo spadlo nad karibským ostrovem během 2. sv. války. Jako by tomu chtěla sama náhoda, naši hrdinové se svým letadlem také ztroskotají a pomoc jim nabídne německý lékař, jehož žena je více než divná... (ČSFD.cz)

Recenze (15)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Klasický "Poverty Row" zo stajne štúdia Monogram. V 40. rokoch sa zombiekom darilo prevažne v béčkových a lacných prevedeniach, ktoré moc neoplývali nejakým režisérksym zápalom, či obstojnými hereckými výkonmi. Presne tak je na tom i tento snímok, ktorý do seba mieša špionážny film, zombie film a nejakú tú komédiu. V konečnom dôsledku to nie je vôbec hlúpe a vďaka miernej stopáži sa to dá i dnes vydržať. Viac než dej samotný je skôr viac zapamätateľnejší výkon čierneho sluhu (Mantan Moreland), ktorý hláškuje o život, image hlavného záporaka (Henry Victor), ktorý sa snaží navodiť dojem Belu Lugosiho a aj na vtedajšiu dobu neopozerané vytváranie zombiekov. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nic více ani méně, než vydařené béčko... Chvílema věřím, že tenhle film býval musel nahnat hrůzu (podíl na tom má jistě i velmi dobrý hudební doprovod), na druhou stranou je místy příjemně odlehčený a to hlavně díky obdivuhodně vykulenému a jinak pěkně vysranému černošskému sluhovi, jehož zásluhou se možná i zasmějete. Ale postrádá to jakékoli přímo strašidelné bytosti, tedy zombie nejsou nic víc než zhypnotizovaní lidé a tak také nejsou ani nahnilé, ani jinak maskované. Holt voodoo, které se u prvních zombie filmů k nemrtvým neodmyslitelně pojilo. Ale stejně tenhle film má své kouzlo, jen to nechce očekávat přespříliš. I AM DEAD. I HAVE RETURNED TO THE LAND OF THE LIVING. I AM A ZOMBIE, I AM A ZOMBIE, I AM A ZOMBIE! ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Moje třetí setkání s tvorbou Jeana Yarbrougha a musím říct, že tahle hororová komedie mi až tak nesedla. Komedii z toho dělá především černej vystrašenej a věčně vykulenej sluha. Horor je to především díky tomu, že se tam objeví zombie. Samozřejmě nečekejte žádný mrtvolný zrůdy. Ostatně kdo už má něco nakoukáno ví, že klasický zombie(jak je zná asi běžnej divák) přišly později. Dříve to byly postavičky většinou ovládané pomocí voodoo(hoodoo) praktik. A nejinak je tomu tady. I přes poměrně krátkou stopáž se děj táhl a nenabídl tolik zábavy kolik jsem čekal. 2hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem viděl až příliš mnoho krimihororů z 30. a 40. let podle mustru "zločinec v domě", tak jsem se na výlet na studiové Antily docela těšil. A výsledek mě nezklamal ani v nejmenším, mělo to atmosféru, krásnou dívku (Joan Woodburyová - musím se na její filmografii zaměřit), sympatický kladný hrdiny a ani ta komická postavička černošskýho sluhy nebyla tak moc na pěst, jak se na první pohled zdálo. Chybou ovšem je strašně nevýrazný záporák a jeho "zombie", které se dokonce nestávaly zombiemi po smrti, ale ještě za života hypnózou (!), podobně jako náhlý konec, ale na to jsem si u těchto hodinových béčkových bijáku za ta dvě desetiletí, co zatím nakoukávám, dost zvykl. V každém případě jde ale o nadprůměrnou záležitost. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který je vážný, když zrovna Moreland není před kamerou a komedie, když před kamerou je. Bez něj by to byl jen slabý, podprůměrný horor. Celkem dobře svou postavu zahrál taky H. Victor, který mi trochu připomínal Plachtu. Komicky také působí, jak babka, která tam celý film vaří nějakou břečku, se potom aktivně účastní nějaké vodoo akce. 3,5* ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama