Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ocitáme se v 21. století, kde bylo lidstvo rozděleno na dva druhy: na Nokusu, ty, kteří se nakazili záhadným virem, ale přežili, a na Kjúrio, ty, kteří se nikdy nenakazili. Nokusu jsou většinou mladí inteligentní lidé, ale nevydrží příliš dlouho na slunci, a tak jsou nejvíce aktivní v noci. Také utlačují Kjúrioi jako něco méněcenného. Okudera Tecuhiko se narodil jako Kjúrio v chudé vesničce a vždy si přál, aby se virem nakazil a stal se Nokusu. Jeho kamarádkou je Ikuta Jui, která se snaží chudnou vesnici oživit a udělat z ní lepší místo k žití. (Zíza)

(více)

Recenze (2)

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Japonský zoufalý pokus o vlastní filmovou franšízu po vzoru "Hunger Games" zaujme především tím, jak je nekoncepční a nesoudně ambiciózní. Soapoperová degenerace japonské audiovize zde dospěla do stádia totální afektovanosti a hysterického neherectví. Paradoxně se ale tvůrci rozhodli, že televizní tajtrlikování marných mladých představitelů budou formálně pojímat jako hluboké a vážné drama. Řada vypjatých scén je tedy snímaná v dlouhých záběrech ve velkém celku s jízdou. Jenže namísto kýžené intenzity "Potomků lidí" či "Revenanta" zde z plátna sálá taková herecká a stylová zaoufalost, že výsledek v lepším případě působí směšně, v horším pak vyloženě debilně a urážlivě. Jako třešnička na kravinci se pak "The Sun" chlubí odpudivě rozvedeným dějovým motivem, který utužuje japonskou rape culture. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost. Japonský pokus o postkatastrofické sociální podobenství. Hysterické, hloupé. Nezachrání to ani dobří herci. Pokud mě náhodou časem napadne, co tím chtěli tvůrci říci, jednu hvězdičku přidám. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama