Reklama

Reklama

Příběh lesa

Trailer 6

Obsahy(1)

Po úchvatných dokumentech Mikrokosmos, Ptačí svět a Oceány přicházejí Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s Příběhem lesa. Ne tropického pralesa s exotickou zvěří, ale toho nám dobře známého lesa, který máme za humny a který pulsuje překvapivě bohatým životem. Tou nejmodernější technikou natáčeli tvůrci čtyři roky na desítkách lokací po celé Evropě, dokonce žili v lese se sledovanými divokými zvířaty. Jen díky unikátním metodám natáčení dokážou autenticky převyprávět příběh lesa od doby ledové až po současnost a zachytit vzrušující koloběh života v něm, který ohromí dospělé a i dětské diváky. (Aerofilms)

(více)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (107)

Matixed 

všechny recenze uživatele

Kdo šel do kina a chtěl vidět dokumentární film, tak bude hodně zklamán. Během promítání filmu odešlo plno lidí z kina. Film funguje spíše jako soubor videí z přírody se strohým komentářem ale s hlubokou myšlenkou. Záběry jsou neskutečně nádherné a ještě k tomu z naší přírody, která je mi velmi blízká. Malinká škoda, že do filmu pletli člověka, ale to se dalo přehlédnout. Jsem rád, že někdo natočil krásnou přírodu evropských lesů místo několikrát ohraných lvů, kteří někde leží na zemi nebo loví antilopy. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

AFO 2021 online. Popsala bych jej primárně jako dokument pro děti. Ty jej určitě ocení a celé vyprávění je v podstatě stavěné tak, aby mu rozuměly děti. V čemž ale spočívá problém pro dospělé. Pro dospělé tu nejsou žádná zajímavá fakt, ne moment žádná fakta, prostě se nedozvíte nic nového. Jsou tu krásné opravdu krásné záběry na přírodu, tempo je však vzhledem k totální absenci zajímavostí nebezpečně pomalé. Jediné plus vidím v tom, že se snažili celý příběh lesa zasadit do nějaké dějové linie. Té si však všimnete až v půlce filmu, kdy se tam začnou objevovat lidé v různých "historických" oděvech od pravěkého člka, přes římany a středověk až do současné doby. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně celkem zklamání. Čekal jsem opravdu nějaký dokumentaristický skvost s dechberoucí kamerou, na kterou se především upoutávalo. Kamera mě tedy nikterak zvlášť nezaujala, i když záběry jsou samozřejmě krásné. Nejvíce mi však chybělo jakési pojivo mezi jednotlivými "kapitolami"/ročními obdobími a střih prostě jen skákal z jednoho do druhýho. Ekologických bullshitů jsem také čekal více, s tím jsem spokojený a pár slov na konci dokumentu mi nevadí. Přeci jenom, je to všechno pravda a především přirovnání válečných plynů, které zabíjely lidi a plynů, kterými se ošetřuje dnešní rostlinstvo je více než přesné. Sečteno podtrženo - dokument snažící se být pro všechny (mladé i staré) nakonec tak nějak není pro nikoho. Slabší průměr. ()

depony 

všechny recenze uživatele

On to nebyl tak úplně dokumentární film, což bylo první, co mi na snímku pokazilo dojem. Vypadalo to nadějně, záběry zvířat v časové souslednosti byly zajímavé, u některých scén jsme se zasmáli, ale já vlastně moc nepochopil, co tím chtěli autoři říct. A to je u snímků, které chtějí řešit environmentální tématiku, škoda. Celkově špatný dojem dělal i komentátor v podobě Tomáše Hanáka, kdy mnohdy okomentoval, co bylo očividné, ale pak bylo několik záběrů, které chtěly vysvětlení a nic se nestalo. Tohle je Perrinův a Cluzaudův asi nejslabší počin. Snad se to zase zlepší. Na Mikrokosmos rád vzpomínám. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Oproti podobně laděnému (byť ne zcela dokumentárnímu) snímku " Králové hor" je "Příběh lesa" o level níže. Film se nepokouší o žádný náznak příběhu, zato agitce se nijak nevyhýbá, na což si u francouzských dokumentů z posledních let (viz např. HOME) asi musí divák prostě zvyknout. Krásné záběry přírody jsou navíc prokládány Hanákovým komentářem, který filmu spíše škodí, než aby mu pomáhal. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel na několika místech ve Francii, v Norsku a také v polské části Bělověžského pralesa, který je posledním fragmentem původního evropského lesa. (Fjera)

Související novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama