Reklama

Reklama

The Gracefield Incident

Trailer 1

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew s manželkou Jessicou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem zhlédl desítky, možná i stovky found footage hororů, a Gracefield Incident rozhodně nepatří mezi ty, které si budu na svém novém 10TB Seagate disku, kam se mi vejdou tisíce, možná i desítky tisíc hororů, opakovaně přehrávat. Snímek do daného subžánru bohužel nevnáší žádné inovativní prvky a ona eye-cam, nad kterou se zde někteří hororově méně vzdělaní uživatelé nadšeně rozplývají, již byla k vidění například ve Wingardově segmentu Phase I Clinical Trials v rámci úspěšného hororu V/H/S 2. Zklamalo mě i použití jistých CGI elementů, které některým scénám mírně ubralo na realističnosti. Atmosfericky se však Gracefield Incident poměrně vydařil a nebýt přestřelené stopáže, nepochybně by si odnesl vyšší hodnocení. Závěrečná půlhodina naneštěstí vyústila v příběhovou repetitivnost a dílo zkázy pak dokonal zcela nepatřičný happy end. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vlastně se mi celý nápad zpětně poměrně dost líbil. Herci - neherci to moc neuměli, celý scénáristický postup byl postavený tak, že každá scénka si tu následující poměrně klopotně připravovala s rozběhem a hlavní teze se opakovaly do zblbnutí... ale celkový dojem zůstal docela příjemný. Povedla se jedna věc - ve found footage si potřebujete udělat nějaký vztah k natáčeným, prostě je zanenávidět, zapohrdat jimi, nedejbože si je oblíbit, ale nemůžou vám být úplně ukradení. :) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už samotné plakáty toho prozrazují až příliš, takže i těm pomalým musí být po pár minutách jasné, že tu nepůjde o žádného Yettiho. Snímek je další variací na téma partička lidí uprostřed lesa, kterým na záda dýchá návštěvník z kosmu. Tečka. Je sice fakt, že děj poměrně frčí, postavy občas přemýšlí (!) a nápad umístit kameru do oka jednoho z protagonistů je dokonce výborný, ale cukrkandlový závěr tohodle ražení je vážně na facku. Pokud vás tedy už dávno nebaví FF forma, pobíhání v lese (případně v kukuřičném poli) a dlouhé zírání do tmy s následující lekačkou, svou pozornost upřete jiným směrem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew (Mathieu Ratthe) so svojou ženou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. - Po viac ako dvoch rokoch som sa konečne dočkal a už dlho ma niečo nepotešilo tak ako tento horor. Found Footage forma tu funguje perfektne a tak kreatívne využitie ako na kukuričnom poli som už dlho nevidel. Umiestnenie na chatu u jazera bolo ako vždy funkčné. Efekty sú v rámci rozpočtu perfektne spracované, nepôsobia otravne a atmosféru to buduje ideálne. Postavy sú už od začiatku velmi sympatické a tvorcovia nestrácali čas a akciu rozbehli hneď v úvodných minútach. Všetko vyvrcholí parádnym a efektívnym záverom, v ktorom sa všetko vyjasní a naplní sa perfektne zvolená stopáž. Na režijný debut s viacmenej amatérskym hereckým obsadením sa to podarilo výborne, aj keď tu je samozrejme mnoho začiatočníckych chýb a vecí, ktoré sa dali vidieť v desiatkach iných hororov a na celkovom dojme tomu uberá aj obmedzenie PG-13 ratingom. A aj keď som velmi pokojný človek, tak by som hlúpych kritikov z Metacritic chytil za držku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že FF má svý nejlepší časy za sebou a téma mimoňi v hororu mě moc neberou, tak uznávám, že se na The Gracefield Incident dalo koukat. Sice to není nic převratnýho a dá se říct, že ve velké části filmu jde jen o bezhlavé pobíhání po lese, ale přesto to mělo svou atmosféru.Za mě je to určitě jeden z těch lepších FF projektů za poslední dobu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama