Reklama

Reklama

Only the Dead

  • USA Only the Dead See the End of War

Obsahy(1)

Michael Ware strávil několik let v Iráku jako válečný zpravodaj magazínu Time. Dokumentoval americkou invazi do Iráku v roce 2003 a boje v ulicích i teroristické útoky, které následovaly. Natočil okolo 150 hodin materiálu na svou příruční kameru, podařilo se mu navázat kontakt s některými islamistickými teroristy s konexemi až na v té době nejobávanějšího teroristu světa Abu Musab al-Zarqawiho, jehož následovníci po jeho smrti založili tzv. Islámský stát, a byl třikrát unesen. S odstupem času se Ware rozhodl sestříhat jeho unikátní záběry do filmu a přidat k nim vlastní komentář. (xrubesd)

(více)

Recenze (20)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, zaujímavé - no predovšetkým smutné. Silnou stránkou dokumentu boli najmú tie autentické zábery zo zákulisia, ale ja priamo z frontovej línie irackej vojny. Ocenil by som ale oveľa viac faktografického komentáru a obšírnejšieho popisu zobrazovaných okolností, a nie len dominatné surové zábery z vojnových kulís s nekonečnou streľbou a výbuchmi. Takže ani zďaleka nezdieľam to všeobecné nadšenie... 2* ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Dokumenty nejsou zrovna žánr co bych nějak extra vyhledával, ale tohle bylo hodně dobré. Jen ten poslední záběr mě přišel moc odsuzující oni tam zabíjejí kdekoho a vojáci nechají jednoho teroristy chcípnout a on ho skoro lituje.Škoda, že jsme se nedozvěděli něco více o osudech toho Yuriho a třeba i těch vojáků jak se jim vede a tak. ()

Reklama

Equilita 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších dokumentov tohto typu, aký som kedy videla. Zatiaľ čo klasické vojnové filmy prinášajú veľmi prikrášlené zábery vojny, v Only the Dead uvidíte čo je to skutočná vojna, brutalita a nenávisť. Autentické zábery, ktoré diváka vtiahnu do deja a pri niektorých scénach vám bude tuhnúť krv v žilách. Nemyslela som si, že som taký slabý kus, ale popravy, odseknutá hlava a záverečná scéna so mnou poriadne zamávali. Naozaj silný dokumentárny film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela drsný dokument o tom, co vlastně představuje válka. Tady uvidíte závěry z války s teroristy, které v televizi standardně neuvidíte. Jsou to záběry, které jsou krutá, ale jsou to záběry skutečné. Tohle je válka a je odporná, ale právě proti takovým zrůdám musí být vedena, protože jiná možnost asi není. A to i přesto, že jediným výsledkem mohou být mrtví. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WALK INTO THIS CITY TOGETHER AND YOU WALK OUT TOGETHER." ---------- Aj po druhý krát veľmi silný zážitok. Pre milovníkov vojnových dokumentov preferujúcich skôr akciu než dialógy je toto ako stvorené. V tom čase žurnalistický amatér Michael Ware zdokumentoval niečo, o čom možno ani sám nevedel – vznik Islamského štátu. Pôsobivé zábery, zvyčajne hneď z prvej línie, dopĺňa jeho audio komentár, ktorý môže byť pre mnohých rušivý, mne však dodával tú správnu, nezameniteľnú atmosféru. Záver zaiste zabrnkal na emočné struny nejednému a finálny prehovor bol nepochybne výstižný rovnako, ako aj názov dokumentu – Only the Dead See the End of War. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama