Reklama

Reklama

Cruel Summer

Trailer

Obsahy(1)

Danny, mladý chlapec trpiaci autizmom, podniká výlet do odľahlej kempingovej oblasti, aby opustil každodenný ruch veľkomesta. Pôvodný plán v podobe relaxu uprostred prírody a chytania rýb v tamojšom jazierku dostáva výrazné trhliny v momente, keď sa v jeho blízkosti objaví trojica dospievajúcich teenagerov, ktorá rapídne zmení jeho predstavu o trávení voľného času. Snímka je inšpirovaná skutočnou udalosťou. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když si člověk pomyslí, že je to na základech skutečný události tak z toho mrazí.  Problém ale je, že to samý by měl cítit i divák po zhlédnutí tohoto snímku. Jenže ono se tak alespoň v mém případě nestalo. Silný téma to sice je ale v tomhle případě je to za mě filmařsky nezvládlej film a nejen proto, že všechno násilí je mimo kameru. Ale chápu to tak aby byl přístupnější a koukatelnější pro širší  divácký publikum. Cruel Summer nepřidá plusový body ani to, že ikdyž má film poměrně krátkou stopáž tak většinu filmu se tam nic kloudnýho neděje. Největším a zásadním mínusem je ale to, že ve mně nevyvolal takový emoce jaký by asi měl. Což je asi špatně. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte enormní nálož násilí a emocí, pak jděte k jinýmu Jezeru. Tady totiž najdete jenom nudu a Psychora rýpajícího se v psích hovnech. Cruel Summer totiž kašle na vytváření sebemenšího napětí a polo-dokumentární formou sleduje čtyři hlavní postavy. Špatně zahranýho autistu, co si chce v klídku zakempovat v přírodě, a trojici -náctiletých zmrdů, která se rozhodne vyjet si za ním a trošku mu pohrozit. A v tom je kámen úrazu. Na hlavní akt totiž čekáme skoro 55 minut a po dalších dvanácti je vymalováno. Tamní mládež se s tím očividně nikdy moc nesrala. A co dál? Dál už asi nic. Snad jen ten hnusnej přízvuk všech aktérů, velká porce záběrů na přírodu a vlezlá nálepka "based on a true events". ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Autistický chlapec chce stráviť víkend v prírode. Vyberie sa k jazierku neďaleko od domova. O jeho plánoch sa ale dozvedia traja vagabundi, ktorí chcú jeho plány prekaziť a osamelého chlapca považujú za jednoduchú korisť. - Celkom podarený nízkorozpočtový horor s malým množstvom postáv, ktoré sú ale prijatelne zahrané a človek má pocit, že sa toto naozaj môže stať. Napriek krátkej stopáži to má velmi pomalý priebeh, ale oplatí sa vyčkať do nepríjemného finále, ktoré som osobne nečakal a dobre sa mi na ten záver pozeralo. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Snímek Cruel Summer jsem netrpělivě vyhlížel již nějaký ten pátek, jelikož svým námětem měl velmi blízko k výtečnému hororu Eden Lake z roku 2008. Režisérská dvojice má navíc na svém kontě hned několik nápaditých kraťasů, takže vše nasvědčovalo faktu, že i jejich celovečerní debut snese ta nejpřísnější měřítka. A skutečně. Jakožto zdejší hororový expert jsem se ve své předpovědi opět nezmýlil, a tak se divák může těšit na komorní, přímočarý a především velmi uvěřitelný hororový thriller vysoké kvality, v kterém se mimo jiné perfektně zrcadlí Escottův a Newmanův smysl pro hravost. Prostředí, v němž se jednotlivé postavy nacházejí, je zároveň odrazem jejich vnitřního rozpoložení. Podobným způsobem se zde využívá hudba, která dokonale podkresluje jezerní klid a nevinnost autistického Dannyho či naopak městský ruch a zrůdnost jeho trýznitelů. Znamenité herecké výkony pak už jen umocňují sílu zneklidňujícího prožitku, kterému bude divák při sledování Cruel Summer nepochybně vystaven. Čtyři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Danny, mladý chlapec trpiaci autizmom, podniká výlet do odľahlej kempingovej oblasti, aby opustil každodenný ruch veľkomesta. Pôvodný plán v podobe relaxu uprostred prírody, či chytania rýb v tamojšom jazierku, dostáva výrazné trhliny v momente, keď sa v jeho blízkosti objaví trojica dospievajúcich teenagerov, ktorá rapídne zmení jeho predstavu o trávení voľného času. Snímok je inšpirovaný skutočnou udalosťou ... Pokiaľ si niekto myslí, že sa nás "šikana" netýka, respektíve, v domnenej predstave sú najmä rodičia, ktorí disponujú mylnou mienkou o vlastných deťoch, ktoré koniec koncov ani nepoznajú, strašne sa mýli. Boli by ste veľmi prekvapení, čoho sú nie len dospievajúce detská schopné. Mám príhodu (!) Išiel som s priateľkou a jej psíkom na prechádzku, pričom sme prechádzali okolo skupinky (asi) prvákov. Zhruba s 20 metrovým odstupom sme narazili na dve malé dievčatká. Kým sa jedna na psíka pozrela, druhá zdvihla palicu, a hodila po ňom. Podotýkam, že išlo o malého yorkšírika!!! Ostali sme v nemom úžase, pričom skutočne neviem čo som mal spraviť, respektíve ako konať. Prekvapilo ma však, ako zareagovalo druhé dievčatko. Začalo na tú malú rebelku kričať čo to spravila, a utekať za pani učiteľkou (vychovávateľkou), aby ju bonzla ;) Je to trošku od veci čo píšem, no stojí to za zamyslenie. Mohla by byť takáto reakcia prvotným signálom, že je v "našich" deťoch niečo, čo nie je po kostolnom poriadku??? Respektíve malým varovaním, ako ich vychovávame, k akému mysleniu vedieme??? Film ako taký, je u mňa čistý priemer. 3/4 žiadna sláva, pričom zaujala jedine tématika a úplný záver. Pokiaľ by som dal "Cruel Summer" tri hviezdy, takému "Eden Lake" by som musel udeliť šesť. No a to mi skrátka hlava nebere, a systém nedovolí - 50% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film byl inspirován brutální vraždou Terryho Hursta, ke které došlo ve Velké Británii 19. července 2004 v kempu Broomhead Reservoir poblíž Sheffieldu. (Homerking)

Reklama

Reklama