Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Market179 

všechny recenze uživatele

Wow, já se nestačím divit. Člověk by si býval myslel, že policie a justiční systém tady je proto, aby chránil nevinné, avšak opak je pravdou a tento dokumentární seriál je tomu jen důkazem. Lži, výmysly, neschopnost a neskutečné honění si ega. Tak bych to celé shrnula. Jeden na to kouká a jen se mu vaří krev v žilách. ALE! Má to všechno. Je to napínavé, dramatické, plné zvratů a emocí a hlavně je to REAL. Celý seriál je od začátku až do konce poskládán ze soudních slyšení, autentických nahrávek tel.hovorů, výslechů, včetně fotek důkazů a kompletně všech detailů, dle kterých si divák může poskládat obrázek a utvořit si náhled na celý případ. Za mě skvělá záležitost! ()

etienne 

všechny recenze uživatele

Ak prvá séria nastolila akési mierne znepokojenie v tvári (polo)slepej spravodlivosti, tak séria druhá s famóznou Kathleen Zellner na čele dala taký kopanec tete s miskami spravodlivosti, že taký mackovitý ken k., slizký len k. či bezcharakterný andrew c. musia mať po odvysielaný druhej série skutočne bezsenné noci. Po prvej sérii si tak človek musel klásť otázku, aký motív mohol mať Steve na to, aby zabil a znásilnil Teressu? Pár dní predtým, ako sa bude súdiť o 36 mil. $? Ako nie je to žiaden lumen, ale motív? Za to taký jeho švagor a jeho synovec, to už je iná pesnička...po druhej sérii vyznieva, že oni ten motív mať mohli. Jasné, že je mne, asi väčšine súcitných ľudí ľúto rodiny obete Hallbachových, avšak takisto je mi neskutočne ľúto najmä rodičov Steva, ktorý je dosť možné, že sa slobody svojho syna už nedočkajú, kiežby áno. Najradšej by som bol, keby netflix už ďalšiu sériu riešiť nemusel a táto bola posledná, žiaľ, pravdepodobne sa ešte minimálne jednej dočkáme, ale to už dúfam, že bude posledná a s dobrým a hlavne spravodlivým koncom, pre všetkých, čo si to zaslúžia. Oni určite vedia, ktorí sú to. Dokument samotný je spracovaný fantasticky, ťažko tomu niečo vytknúť. Myslím, že je zbytočné riešiť nejaké technické veci, dôležitý je obsah a jeho spracovanie. ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Strhujúce, znepokojivé, silné !!! Nehodnotí, neposudzuje, nekomentuje. Zobrazuje, poukazuje, konštatuje. Názor nech si každý spraví sám. Pre mňa zrejme najlepší krimi dokument, ktorý som doposiaľ videl /ever/, o to viac, že sa jedná o reálnu udalosť, nie o film podľa skutočných udalostí. - MOŽNÝ SPOILER - Niekoľkokrát som sa pristihol pri myšlienke, že niečo také je možné snáď len vo filme, či v seriáli, prosto vo fiktívnom svete, kde diváka po nervydrásajúcom príbehu čaká aspoň nejaký happy end, ale nie, nie ... welcome to real life. Emočne zdrcujúce ! ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

1. séria: Neuveriteľný príbeh zahytený vo výbornom časozbernom dokumente. Pozostáva výhradne z autentických záberov a nahrávok, všetko je prehľadne a hlavne pútavo zostrihané. Celý seriál som si zvládol pozrieť za dva (dlhé) večery a celý čas som neveriaco sledoval čo sa tam udialo. 95 % 2. séria: Má to menšie "grády" a myslím si, že s vydaním 2. série mohli tvorcovia počkať, prípadne ju mohli skrátiť na 5-6 dielov. Veľa času sa podľa mňa venuje Stevenovej rodine a ich bežnému životu (práca v dielni, varenie, atď.). Takisto nové poznatky sú dávkované postupne - napríklad záznamy z GSM sa spomínajú už v prvých dieloch, ale podrobnosti sa dozvieme až omnoho neskôr. Nič to však nemení na skutočnom príbehu, ktorého priebeh je stále nepochopiteľný. 80 % ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Strašný masakr, především první série. Vážně brutální, když jde opravdu reálně vidět u soudu/výslechu, jak jsou ti lidi nervózní, pláčou, nebo se přeřeknou. Občas u komentování nějakého jiného snímku napíšu, že jsem u něčeho měl příjemně nepříjemný pocit, ale tady byl celou dobu vážně jenom totálně nepříjemný. Takový jsem snad ještě nezažil, a to bylo samozřejmě skvělé. Absolutně bych nechtěl být v kterékoliv jejich kůži. Nechápu to, jak se i přesto dokázali někteří chovat před kamerou pozitivně. Velký respekt k nim. Seriál je výborný i v tom, že nikdy nevíte, co se podobného může stát vám. Neříkám hned vražda. Může jít i o úplnou blbost, která vypadá jako klasická klukovina, jenomže ejhle najednou máte v poště předvolání k výslechu. Tam si prostě musíte silně stát za svým a nenechat si nakukat do hlavy to, co po vás chtějí. Je to vážně hnusný pocit, jak ten kokotský polda po vás všechno chce, jak kdyby on sám byl přímo u toho v tom, co se stalo. Seriál má i perfektní složenou hudbu, je to takový kytarově smutný. Tohle všechno platí spíš pro tu první řadu. Druhá je taky super, ale už mě tak nenutila koukat s vyvalenýma očima. Každopádně je i tak velmi zajímavá. Celkově 89/100 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama