Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek - myslím si, že to neudělal. Je to hodně zajímavé sledovat toto dění, které se odehrává v průběhu mnoha let, ve své obýváku a vidět detaily, které v těch situacích plno lidí nevidělo a nevědělo. Přiznám se, že jsem si říkala, co tam budou celých 10 dílů probírat :D A po třetím dílu mi to došlo :D Nicméně - poslední dva už mi přišly zdlouhavé a už jsem chtěla konec. A pak zjistíte, že je druhá série :D Kterou jsem ještě neviděla a nesháněla. Ještě jedna důležitá věc - hlavní právník žalobce mi od prvního pohledu nebyl sympatický a jak dopadl :D Je to celé ohromně šílené, plné informací, domněnek, doznání, tlaku, nátlaku, nenávisti a ukázky právního systému v USA. Podívejte se na to a budete rádi, že Vás někdo z něčeho neobvinil... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každý dokument, nech je akokoľvek dobrý, by mal byť objektívny. Tomuto dokumentu to chýba, je obranou odsúdeného. Podarilo sa mu ale splniť jeden cieľ. Poukázať na skostnatelosť justície. A to nie len americkej, nebudeme si nahovárať, že u nás je to lepšie. Justícia samotná je dnes tak pochybná, že v podstate asi nikdy nemal byť zavedený trest smrti. Pravdepodobnosť omylu je totiž príliš veľká. A konkrétne v tomto prípade by hlavná postava dokumentu už nežila, hoci bola po 18 rokoch oslobodená. Nehovoriac takisto o neschopnosti lokálnych sudcov, ktoré si len tak zamietnu, čo len chcú. Bol som šokovaný, keď si mladý chlapec požiadal o výmenu právnika, pretože ten je voči nemu zaujatý a neverí mu, že je nevinný, a pán sudca to zamietol, pretože to nie je vraj relevantný dôvod. Manipulácia s dôkazmi a manipulácia pri výpovediach je skutočný zvratok a vzhľadom k tomu je až neuveriteľné, ako mohol byť jeden človek takto uväznený. Uvidíme, ako sa to ďalej vyvinie, ale pokiaľ je Avery skutočne nevinný, tak za dvojnásobné zabásnutie za nič by mali zavrieť všetkých tých, ktorí mu to spôsobili. P.S. Tento človek asi tiež nebude celkom neviniatko. Spomínané týranie zvierat, ktoré sa v súvislosti s jeho minulosťou v dokumente vynorí nebolo špecifikované, ale nejde o nič ľahšie ako to, že polial mačku benzínom a hodil ju do ohňa. To normálny človek neurobí. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Často si vzpomenu jak moje babička kouká téměř denně na "Soudy" a já ji za to tiše a i hlasitě odsuzuju, protože jsem pevně přesvědčen, že je to největší sračka a zhouba "zábavy" co v našich televizích pravidelně běží. Dnes by mi to mohla vrátit, protože jsem skončil úplně pohlcen vyprávěním o "trablích" Stevena Averyho, které je z větší části vyprávěno právě ze soudní síně. Ale důležitá je podoba, která je čistě dokumentární a výborně sestřihaná. Jsem zastáncem toho, že dokument je autorským dílem a jeho sestříhání, rámec a forma je minimálně stejně důležité vlastnímu obsahu. Making a Murderer je napínavým vyprávěním, téměř filmovým příběhem a hlavně zábavou i pro běžný plebs. Na sevřenější masterpiece od HBO The Jinx tato série od Netflixu nemá, ale rozhodně je milým zářezem v obležení denodenní fiktivní tvorby. 70 % ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Budete nenávidět americký "redneckov". Tomu se tady moc nedá předejít. Taky budete nejspíš trochu nenávidět americké venkovské policisty. A nakonec budete tak trochu nenávidět celou Ameriku a její soudnictví. Dokument je natočený tak skvěle, že se prostě neodtrhnete od obrazovky, dokud nepadne finální verdik. Pak obrazovkou prohodíte ovladač, nebo třeba klávesnici. Pokud jste klidnější povahy, vystačíte si jen s pestrou škálou nadávek. To je všechno strašně super, ale pak se po dokoukání vrhnete na internet a zjistíte, že to vlastně celé tak úplně nebyla pravda. Nebo spíš, že jste se stali obětí hry s fakty, jelikož některé důkazy, které by z dokumentu dělaly poněkud méně strhující podívanou, byly nejspíš zcela záměrně vynechány. A to je po těch hodinách psychického vypětí vlastně trochu zklamání... ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Strhujúce, znepokojivé, silné !!! Nehodnotí, neposudzuje, nekomentuje. Zobrazuje, poukazuje, konštatuje. Názor nech si každý spraví sám. Pre mňa zrejme najlepší krimi dokument, ktorý som doposiaľ videl /ever/, o to viac, že sa jedná o reálnu udalosť, nie o film podľa skutočných udalostí. - MOŽNÝ SPOILER - Niekoľkokrát som sa pristihol pri myšlienke, že niečo také je možné snáď len vo filme, či v seriáli, prosto vo fiktívnom svete, kde diváka po nervydrásajúcom príbehu čaká aspoň nejaký happy end, ale nie, nie ... welcome to real life. Emočne zdrcujúce ! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisérka Laura Ricciardi využila pri natáčaní tiež skúsenosti zo svojej predošlej kariéry právničky. (WalterIK7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Reklama

Reklama