Reklama

Reklama

Attack of the Giant Leeches

  • USA The Giant Leeches (více)

Jeden z obyvatelů blízkého městečka si všimne v bažinách několika gigantických potvůrek. Nikdo ale nevěří jeho obavám. Mezitím Dave Walker najde svou ženu v náručí svého přítele Cala Moultona. Zatáhne milence do bažin a nutí je ke skoku do hlubin. Najednou však obrovské pijavice napadnou pár, čehož je Walker svědkem. Záhy je Walker obviněn za jejich zabití. Nakonec po zmizení několika dalších lidí, šerif Steve Benson organizuje skupinu k prohledání bažin... (LIVINGDEAD)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Niektorí filmoví kritici pokladajú tento film za jeden z najhorších sci-fi hororov všetkých čias a taktiež za jeden z najhorších filmov vôbec, ešte horší, než legendárny Plán 9 (1959) od Edwarda Wooda. (beso74)
  • Attack of the Giant Leeches bol jeden z filmov, ktoré počas 50. rokov reflektovali obavy verejnosti zo studenej vojny a atómovej energie. Jedna z postáv vo filme rozmýšľa nad tým, že nadmerná veľkosť pijavíc by mohla byť spôsobená radiáciou z neďalekého Cape Canaveral, kde sa nachádza vesmírna raketová základňa. (beso74)
  • Film bol natočený za 8 dní a s takmer identickým filmovým štábom ako film Night of the Blood Beast (1958). Rozpočet činil 70 000 amerických dolárov. (beso74)
  • Obrie pijavice hrajú herci v kostýmoch vyrobených z tenkého čierneho materiálu podobného pršiplášťu, na ktorý boli prišité falošné prísavky. (beso74)

Reklama

Reklama