Reklama

Reklama

Daleko od domova

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek zachycuje rok 1945 ve Vídni a nabízí pohled devítileté Christine na hrozby války a ruskou okupaci. Christine zatím mír poznala asi tak, jako dnešní děti válku. Se svou rodinou se po bombardování a zcela bez peněz přesouvají do krásné opuštěné vily na předměstí Vídně. Střecha nad hlavou je ale to jediné, co mají. Po kapitulaci německých vojáků dům převezmou Rusové, jež ale provází pověst značné nevypočitatelnosti. Bojí se jich všichni – ne však Christine. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (2)

Zelo 

všechny recenze uživatele

Tak životopis, co jiného dodat, ale myslím, že hodně špatný životopis. Hlavní hrdinka většinu čsu jenom čumí a hraje při tom klavír... ani ta kamera není nic moc... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti je rakúska filmová tvorba o triedu horšia než nemecká. Tu nevyťažili z atraktívneho námetu (oslobodenie Viedne Červenou Armádou v roku 1945) nič, len nudu a depku. Aj momenty, z ktorých by normálne prúdili na diváka vodopády emócií, zostali priemerne nudné. Keďže protagonistkou je malé dievča, Kristína, núka sa porovnávanie s úžasným Po strništi bos, hoci tam vojnové udalosti hrali len okrajovú rolu. ()

Reklama

Galerie (24)

Reklama

Reklama