Reklama

Reklama

Manos: The Hands of Fate

  • USA The Lodge of Sins (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Rodinka při cestě na dovolenou musí vzít zavděk noclehem v osamělém statku. Zde je ubytuje podivný Torgo a rodina brzy pojme podezření. Ve statku totiž sídlí kult ďábelského Mistra a únik odsud nebude lehký... (Ertai)

Recenze (27)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Houfy naočkovaných ´kritiků´ káží, že jde o nejodpadovější brak na světě. Hoďte na ně sít´, povinně je zasvětím do nejnehoráznějších céček, co kdy humanoid vyzvracel na celulojd. Působivá reklama, ale zaujme i herecký výkon ztripovaného Torga (napůl člověk napůl koza) a v jeho přítomnosti hudební kulisa naléhavého klavíru. John Reynolds (Torgo) spáchal sebevraždu ještě před nechvalnou premiérou snímku, protože léta trpěl depresí. Šikovná je i známá modelka Diane Adelson v hlavní roli Margaret. ()

Dreadd odpad!

všechny recenze uživatele

'Manos' the Hands of Fate vytvořil úplně novou hranici nevkusu. Díky některým vytrvalým exotům, jejichž smyslem virtuální existence je diskreditace statistik hodnocení má sice tohle podivné dílo 27%, ale nenechte se zmást, velmi dobře by se vyjímalo mezi nejhoršími filmy všech dob. Nenapadá mě vlastně vůbec nic, v čem by Manos vynikal a když se k tomu připočte fakt, že sám autor nikdy nepochopil, proč se jeho film lidem nelíbí a sám byl na něj velmi hrdý, vychází z toho naprosto jasné hodnocení. Dokázal bych pochopit obrazovou (ne)kvalitu, k dispozici byla pouze primitivní technika, ale i tak je ten film tak špatný, že nechcete věřit tomu, co vidíte. Scénář (pokud vůbec někdy existoval) vytvořil tak stupidní zápletku a charaktery, jaké nebyly snad ani v Kameňáku. Výkon herců ve vás vyvolává představu, že Agáta Hanychová měla za svou roli v Crash Road dostat Oscara. Obzvlášť když zjistíte, jak může vypadat filmová facka nebo ženská rvačka. Navíc se natáčelo bez zvuku a vytvořený dabing nejen nesedí, ale ani nedává smysl. To celé je korunováno nejhorším střihem, jaký jsem kdy viděl. A tak jediným důvodem, proč se podívat na Manos zůstává, že nevěříte tomu, že je skutečně tak špatný. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh rodinky, ktorá na ceste za občerstvením zablúdi do domu satanskej sekty je jednoduchý a plný absurdných dialógových i dejových zvláštností. Do odpadu ho však automaticky hodiť nemôžem. Predovšetkám kvôli postave permanentne psychedelicky mimózne sa trasúceho správcu domu, držiaceho v ruke palicu so zhrdzavenou vidličkou, či čím na jej konci. Ten si za svoj výkon zasluhuje absolutórium. Ďalšími čerešničkami na trashovej torte je bitka žien v bielych šatách, správanie sa vodcu sekty, jeho manželkami spochybňovaná autorita. A kulisy. Vybrakovaná knižnica s pár pohodenými knihami, kamenné lôžko, čierno-červené rúcho lídra satanistov a predovšetkým čierna kamenná busta predĺženej hlavy. Identickú sochu spomína vo svojej autobiografii švajčiarsky maliar a sochár Hans Ruedi Giger, pričom v súvislosti s jej verejným vystavením spomína pár veľmi zlovestných príbehov, po ktorých sa zlovestnej busty navždy zbavil dôsledným ukrytím v pivnici. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak Warren to pohnojil dokonale. Už jenom naprosto tragický začátek střídá tragický prostředek aby se dostal k tragickému konci. Tohle je totálně špatnej film. Warren neměl vyloženě špatnou látku ale totálně jí zprasil. Ne že by mi vadyly špatné scény či cokoliv podobného ale Warren se snažil udělat něco s postavama a to se mi vymstilo, takhle ukecané lidi bych taky zabil. Špatnej film ve špatným slova smyslu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nieže nízkorozpočtová, ale priam ultranízkorozpočtová záležitosť, hraničiaca skoro až s amaterizmom, ktorá skrze sektárinu mala asi nahnať strach, je však iba na posmech. Toporní herci, prázdne frázy, lacné kulisy a bajúzatý záporák v plášti, ktorý je doslova na smiech. Nechtiac pobaví aspoň postava Torga, ktorý ako keby mal neustále epilepsiu. Ak niekto čaká na nejakú trilerovú scénu, nedočká sa. Iba ak hypnózy alebo školkárskych súbojov žien v bielych šatočkách na piesku. Sú však aj horšie filmy. ()

Zajímavosti (15)

  • Celý film byl nasnímán na malou kamerku, která mohla najednou natočit pouze 32 sekund materiálu. Navíc se natáčelo bez zvuku a postavy byly nadabovány až později. (Dreadd)
  • Quentin Tarantino vlastní jedinou 35mm kopii filmu. Sám jednou v nadsázce prohlásil, že Manos' the Hands of Fate je jeho nejoblíbenější komedie všech dob. (Dreadd)
  • Natáčení trvalo dva a půl měsíce, přičemž přišlo na pouhých 19 000 amerických dolarů. (Dreadd)

Reklama

Reklama