Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat si doma púšťajú A je to... Ani to sa samozrejme nezaobíde bez problémov a nezdarov. A keď si pustia 10 dielov, je z toho film do kina. Niektorým to vadí, ale mne nie, lebo som to vedel a neočakával som spletitý a poučný príbeh s veľkým presahom pre dospelých. To naozaj nie je, ale sú to staré dobré zlaté české ručičky a geniálne riešenia domácich majstrov. Po prvých dvoch dieloch som zaváhal, či bude plné hodnotenie, ale Ovolis, Vysávač, Stacionárny bicykel a Plávajúca podlaha mi všetko vynahradili. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Popravde to bolo sklamanie. Na základe názvu som totižto očakával, že uvidím takpovediac niečo nové, že uvidím 2 obľúbené postavičky v 60 - 70 minútovom príbehu, ktorý bude mať svoju pointu a zrejme aj súvislý dej. Nekonalo sa to. Toto nie je Pat a Mat vo filme a názov je úplne zavádzajúci. Jedná sa o zlepeninu 9 možno 10 klasických, ale predtým nevidených situácií. Originálna hudba, rovnako ako pri posledných seriálových častiach sa nekonala. Aj keď to bolo nové, po celú dobu som mal dojem, že sa dívam na stokrát videné. Dal by som len jednu hviezdu, ale beriem do úvahy aj fakt, že sa to páčilo môjmu 5 ročnému synovi, i keď myslím, že aj jeho názor bol silne ovplyvnený popcornom, supermanovským pohárom, ľadovou drťou a tak ďalej :). Sklamanie. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Na rovinu je potrebné povedať, že pre tých, ktorí videli najnovšie časti príhod Pata a Mata, je tento film úplne zbytočný, čo je aj môj prípad. Tí ostatní, ktorí majú radi túto dvojicu, si zrejme prídu na svoje. Je nutné ale podotknúť, že tá kvalita dielov už je naozaj neporovnateľná s tými prvotnými a je to naozaj škoda, lebo to vyzerá, že tvorcom už dochádza kreativita. 60 % ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pat & Mat ve filmu (2016) jako samostatný film nefunguje, protože jde pouze o deset epizod z cyklu Pat a Mat na venkově (Vodovod, Papírový servis, Vysavač, Podlaha, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky a Sluneční clona), které si dvojka nešikovných kutilů pouští na promítačce (fragmenty z dílu Promítačka). Všechny tyto epizody lze na Streamu zhlédnout zadarmo. Kuťáci Pat a Mat nedostali ke svým 40. narozeninám odpovídající dárek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pata s Matem mám rád. V mladých letech mi byli inspirací a jen jejich zásluhou se ze mě stal kreativní člověk, který neváhá a vyřeší každý problém jeho znásobením. Co na tom, že to pak spraví odborníci. První pomoc střeše, vodovodu nebo televizi dávám já a to je důležité. Tentokrát jsem byl však zklamán, protože Pat a Mat pouze vkládají do promítačky své starší příběhy a vydávat tohle za film je velmi odvážné. Přesto má kreativita byla obohacena o pár nápadů, takže si jdu vyměnit pneumatiky na autě. Rádiovku, pilu, barvu, cedník i křovinořez mám, takže mě nic nezastaví. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)

Reklama

Reklama