Reklama

Reklama

Xenogenesis

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Experimentální
USA, 1978, 12 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. (-Marc-)

(více)

Recenze (53)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že byl Cameron od začátku unešen konfrontací člověk - stroj, člověk - cizí inteligence. Sám asi nevěděl, kdo má z této dvojice navrch, i když podle jeho filmů bych tipoval, že strojům hodně fandil. I přesto si asi nebyl jistý a proto zde nechal otevřený konec. Technicky samozřejmě ubohé, ale co bychom chtěli v roce 1978 od začínajícího filmaře. I tak se mi líbí, jak uměl od svých začátků budovat atmosféru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Při zpětném pohledu je jasné, že z tohohle snímečku Cameron těžil především ve Vetřelcích. Souboj dvou robotů připomene dramatickou scénu, kdy Ripleová v robotickém nakladači bojuje na život a na smrt s vetřelčí královnou. Jen pochybuji, že by Raj vydržel tak dlouho viset nad propastí a přitom se ješět vytahovat nahoru a zase spouštět....Hudba naprosto vynikající, efekty v rámci možností velmi dobré. A během souboje jsem si vybavil celou řadu klasických japonských filmů Gappou počínaje, přes Gamera kontra Gaos a Godzillou konče. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

první kraťas, který hodně prozrazuje - design T-1, souboje robotů, depresivní vize budoucnosti a silné ženské hrdinky. Na druhou stranu hlavního hrdinu hraje pako, které vypadá jak kdyby uteklo z pornoparodie Star Treku;-) Ale po technické stránce super. Hudba příjemně osudová, stylizace i výprava jasně mluví holasem Jamese. 2 průzkumníci, jeden robot, neznámá planeta a absence porozumění... 50% ()

-Marc- 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Krátký film z počátků kariéry Jamese Camerona je pouhou ukázkou nikdy nerealizované vesmírné ságy očividně inspirované úspěchem Star Wars. Z dnešního pohledu působí směšně a naivně, ale je zajímavý díky konceptu vražedného robotického stroje, který Cameron později dovedl k dokonalosti v Terminátorovi. Robot z Xenogenesis se ostatně náramně podobá předpotopní T-1. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl vytvořen kvůli demonstraci Cameronových speciálních efektů. (-Marc-)

Reklama

Reklama