Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(26)

Se vznikem samostatného Československa byly oficiální šlechtické tituly zrušeny. Přesto aristokraté žijí stále mezi námi. Historie jejich rodů je významnou součástí dějin naší země a jejich majetky patří do pokladnice českého kulturního dědictví. S průvodcem, hrabětem Františkem Kinským, diváci nahlédnou za brány památečných sídel. František Kinský bude představovat jednotlivé aristokraty, bude klást otázky, rozplétat příbuzenské vazby, naslouchat neskutečným životním příběhům, vyprávění o historii dávné i nedávné, ale také o současnosti, která je téměř neznámá. Důraz bude kladen zejména na nejmladší generaci. Mnozí z této generace totiž vyrostli v exilu, často ani moc netušili, jak rozmanitá je historie země jejich předků. Po sametové revoluci přijeli sem, obyčejně i s rodiči, převzali rodinné dědictví a dnes ho spravují. Ale jak se vyrovnávají s českým prostředím? Jak těžké je dostát rodinnému krédu dnes, tedy v době, kdy čest není zrovna na špici společenského zájmu? (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele horskejvlk k tomuto seriálu (2)

Modrá krev (2016) 

To není žádná šlechta alias modrá krev ale potomci šlechtických rodů, aby mohli býťi považovány za dědice erbu museli být narození po řádném svatebním obřadu v kostele, ve většině případů jsou to dědici jen díky Republikovým zákonům nikoliv starých zemských to by byli všichni bastardi zejména Kolowratové z Krakova- chytrá horákyně JUDr.Peroutková kterou si změnila jméno na Kolowrat a potomky starého šlechtice obrana o majetek a svým levobočkům nasázela plno jmen aby to vypadalo… ()

Kolowratové (2017) (S01E01) 

Šlechta jak víno, všechny levobočky alias bastardy by šlechta nikdy neuznala. Nakonec je JUDr. Peroutkova o vše obrana a své nemanželské potomky podává za šlechtu…. ()

Reklama

Reklama