foto

David Ployhar

  • nar. 17.11.1970 (47 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Ployhar je absolvent FAMU, obor kamera, spolupracoval již na filmové škole na projektech hrané tvorby například s režisérem Romanem Vávrou (Co chytneš v žitě), Petrem Strnadem (Ani málo, ani moc). Po absolutoriu na FAMU v roce 1999 spravedlivě rozděluje svoji  kameramanskou práci mezi dokument a hranou tvorbu. K nejčastěji spolupracujícím režisérům hrané tvorby patří: Václav Křístek (Ztracený princ), Zdeněk Troška (Kameňák 1-3), Nejkrásnější hádanka), Petr Nikolaev (Jménem krále), Tomáš Krejčí (Poslední z Aporveru). V režii Vladimíra Michálka natočil třináct povídek Okno do hřbitova, na motivy Miloslava Švandrlíka.

Bontonfilm

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
Legionáři - sibiřská anabáze
Po čem muži touží
Poslední z Aporveru
Případ dvou básníků (TV film)
Případ dvou manželek (TV film)
Případ dvou sester (TV film)
2017 Monstrum (TV film)
Muzzikanti
Čertoviny
2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Manžel na hodinu
Případ pro lyžaře (TV film)
Zločin v Polné (TV film)
2015 Fotograf
Vybíjená
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Příběh kmotra
Sněžný drak (TV film)
2011 Čertova nevěsta
2009 Duše
Jménem krále
Plešatá zpěvačka (divadelní záznam)
2008 Nejkrásnější hádanka
Pohádkové počasí (TV film)
Ztracený princ (TV film)
2006 Blues pro Pavla D. (divadelní záznam)
Tajemství Lesní země (TV film)
Vřesový trůn (TV film)
2005 Comeback (TV film)
Kameňák 3
Rajónové blues (TV film)
2004 Hodný chlapec (TV film)
Kameňák 2
2003 Kameňák
Pátek čtrnáctého (TV film)
2001 Deník šílené manželky (TV film)
2000 Die Rote Blattlaus
Řád saténových mašlí (TV film)
1999 Ani málo, ani moc… (TV film)
1998 Co chytneš v žitě
1997 Liščí doupě (TV film)
1996 Předehra (studentský film)
1995 Katrin a Rut (studentský film)
Maminka (studentský film)
V žitě (studentský film)

TV seriály

2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
Odkaz (E04)
Neznámé časy (E03)
Poselství (E02)
další epizody (4)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
Okno do hřbitova (E13)
Králíci se nedočkali (E12)
Pavouček (E11)
další epizody (13)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 On je žena! (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Help for you (E07)

Dokumentární

2017 Dobru, pravdě, kráse (TV seriál)
Modrá krev (TV seriál)
Kinští (E08)
Colloredové (E07)
Nostitzové (E06)
další epizody (8)
2016 Rozsudek (TV seriál)
Mezi námi muzikanty (S02E12)
Pod betonem (S02E09)
2014 Děti sametu (TV seriál)
Rosťa Novák (S01E06)
Rozsudek (TV seriál)
Vraždící babička (S01E20)
ON a jeho ženy (S01E19)
Vraždil ze zoufalství (S01E18)
další epizody (18)
Neobyčejné životy (TV seriál)
Marta Vančurová (S06E05)
2011 Inventura Febia (TV seriál)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jiřího Hromady (S07E03)
2008 Singles (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Pavla Nového (S04E02)
2007 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Karla Štědrého (S03E16)
13. komnata Ivany Christové (S03E02)
13. komnata Zuzany Bubílkové (S02E35)
další epizody (4)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Chantal Poullain (S01E21)
13. komnata Venduly Svobodové (S01E11)
2004 Fascinace hudbou a filmem (TV film)
2000 Nic víc než Praha (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
1996 Slunce zapadá tak teskně (studentský film)
Theatrum Honoris Causa (studentský film)

TV pořady

1996 60 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Jaromír Nohavica, Peter Cmorik - Kříž svůj neseme (hudební videoklip)
1997 Chinaski - Dlouhej kouř (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

1987 Pravidlá kruhu
1984 Kukačka v temném lese
1979 Julek
1978 Kočičí princ

TV seriály

1984 My všichni školou povinní (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace