foto

David Ployhar

  • nar. 17.11.1970 (46 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

David Ployhar je absolvent FAMU, obor kamera, spolupracoval již na filmové škole na projektech hrané tvorby například s režisérem Romanem Vávrou (Co chytneš v žitě), Petrem Strnadem (Ani málo, ani moc). Po absolutoriu na FAMU v roce 1999 spravedlivě rozděluje svoji  kameramanskou práci mezi dokument a hranou tvorbu. K nejčastěji spolupracujícím režisérům hrané tvorby patří: Václav Křístek (Ztracený princ), Zdeněk Troška (Kameňák 1-3), Nejkrásnější hádanka), Petr Nikolaev (Jménem krále), Tomáš Krejčí (Poslední z Aporveru). V režii Vladimíra Michálka natočil třináct povídek Okno do hřbitova, na motivy Miloslava Švandrlíka.

Bontonfilm

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Čertoviny
2017 Legionáři - sibiřská anabáze
Monstrum (TV film)
Muzzikanti
Poslední z Aporveru
Případ dvou básníků (TV film)
Případ dvou manželek (TV film)
Případ dvou sester (TV film)
2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Manžel na hodinu
Případ pro lyžaře (TV film)
Zločin v Polné (TV film)
2015 Fotograf
Vybíjená
2013 Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů
Příběh kmotra
Sněžný drak (TV film)
2011 Čertova nevěsta
2009 Duše
Jménem krále
Plešatá zpěvačka (divadelní záznam)
2008 Nejkrásnější hádanka
Pohádkové počasí (TV film)
Ztracený princ (TV film)
2006 Blues pro Pavla D. (divadelní záznam)
Tajemství Lesní země (TV film)
Vřesový trůn (TV film)
2005 Comeback (TV film)
Kameňák 3
Rajónové blues (TV film)
2004 Hodný chlapec (TV film)
Kameňák 2
2003 Kameňák
Pátek čtrnáctého (TV film)
2001 Deník šílené manželky (TV film)
2000 Die Rote Blattlaus
Řád saténových mašlí (TV film)
1999 Ani málo, ani moc (TV film)
1998 Co chytneš v žitě
1997 Liščí doupě (TV film)
1996 Předehra (studentský film)
1995 Katrin a Rut (studentský film)
Maminka (studentský film)
V žitě (studentský film)

TV seriály

2013 Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů (TV seriál)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2005 On je žena! (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)

Dokumentární

2017 Dobru, pravdě, kráse (TV seriál)
2016 Modrá krev (TV seriál)
Rozsudek - Mezi námi muzikanty (S02E12) (epizoda)
Rozsudek - Pod betonem (S02E09) (epizoda)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Rozsudek - Inženýr a uklízečka (S01E03) (epizoda)
Rozsudek - Konec sňatkového podvodníka (S01E14) (epizoda)
Rozsudek - Manželství na vlastní nebezpečí (S01E17) (epizoda)
Rozsudek - Matka chce vystěhovat syna (S01E16) (epizoda)
Rozsudek - Náhodný výstřel (S01E05) (epizoda)
Rozsudek - Nechala sestru zemřít (S01E15) (epizoda)
Rozsudek - ON a jeho ženy (S01E19) (epizoda)
Rozsudek - Rodinná oslava (S01E04) (epizoda)
Rozsudek - Sebevražda jako pracovní úraz (S01E08) (epizoda)
Rozsudek - Sousedova studna (S01E11) (epizoda)
Rozsudek - Stavební spoření (S01E12) (epizoda)
Rozsudek - Utajený porod (S01E07) (epizoda)
Rozsudek - Vražda ve vězení (S01E09) (epizoda)
Rozsudek - Vraždící babička (S01E20) (epizoda)
Rozsudek - Vraždil ze zoufalství (S01E18) (epizoda)
Rozsudek - Za smrt syna nemůžeme (S01E01) (epizoda)
Rozsudek - Znásilnění manželky (S01E02) (epizoda)
Rozsudek - Zpackaná sebevražda (S01E13) (epizoda)
2011 Inventura Febia (TV seriál)
13. komnata Jiřího Hromady (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 Singles (TV film)
13. komnata Pavla Nového (TV film)
2007 13. komnata Ivany Christové (TV film)
13. komnata Karla Štědrého (TV film)
13. komnata Nadi Urbánkové (TV film)
13. komnata Zuzany Bubílkové (TV film)
2006 13. komnata Chantal Poullain (TV film)
2005 13. komnata Venduly Svobodové (TV film)
2004 Fascinace hudbou a filmem (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
2000 Nic víc než Praha (TV film)
1996 Slunce zapadá tak teskně (studentský film)
Theatrum Honoris Causa (studentský film)

TV pořady

1996 60 (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

1987 Pravidlá kruhu
1984 Kukačka v temném lese
1979 Julek
1978 Kočičí princ

TV seriály

1984 My všichni školou povinní (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace