Reklama

Reklama

Woods

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Horor
Česko, 2015, 30 min

Obsahy(1)

Autor knižných diel sa snaží izolovať od spoločnosti, aby našiel inšpiráciu pre svoju novelu. Osamelosť mu spôsobuje časté halucinácie a vracajú sa mu spomienky na chyby, ktoré urobil v minulosti. Aby toho nebolo málo, začnú v okolí jeho domu vyčíňať vandali. Jeho psychické rozpoloženie sa tak stále zhoršuje a je len otázkou času, kedy nápor nezvládne. (Marceloo)

(více)

Recenze (6)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc se jedná o český film (asi se tady jenom natáčel, ačkoli tu možná Leijenhorst studoval - nevím), ale když to jako český film brát budu, je to velmi solidní filmařská práce. Úžasná kamera (která je na celém filmu tím nejlepším), zpočátku i slušná atmosféra (akorát ve finále už se mi to zdálo příliš vleklé), vhodně vybraná hudba... Po téhle stránce skutečně smekám. Horší to mám s příběhem, který je poměrně neoriginální a jeho konec se mi částečně povedlo odhadnout (jen jsem nečekal ten "zvrat" a la Katakomby). Mít to silnou atmosféru po celý film, asi by mi to tolik nevadilo, ale takhle to na víc jak lepší 3* nevidím. Rozhodně to ale není špatné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Určitě jde o jeden z těch zajímavějších krátkometrážních snímků, které s v Česku urodili (nebo spíše natočili). Sice ho natočil Holanďan, ale v tom zas nevidím takový problém. Příběh jako takový se sice neopírá o zrovna dvakrát originální pointu, ale nechybí zde velmi slušně vygradovaná atmosféra, která postupně houstne každou další minutou, ani zajímavá kamera, jenž společně se střihem dokázala vykouzlit velmi zajímavý vizuální požitek a už vůbec ne slušný herecký výkon hlavního hrdiny. Takže tady dávám rozhodně palec nahoru a tvůrci přeju hodně úspěchů v další tvorbě. 70% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Osamelý autor knižných diel sa snaží izolovať od spoločnosti, aby našiel inšpiráciu pre svoju novelu. Osamelosť mu spôsobuje časté halucinácie a vracajú sa mu spomienky na chyby, ktoré urobil v minulosti. Aby toho nebolo málo, začnú v okolí jeho domu vyčíňať vandali. Jeho psychické rozloženie sa tak stále zhoršuje a je len otázkou času, kedy tento nápor nezvládne. - Toto je asi najlepší horor z Česka alebo Slovenska, ktorý som zatial videl. Nemám rád horory s témou halucinácií a paranoje, pretože vo výsledku väčšinou hlavnej postave nič nehrozí a dokáže si ublížiť len ona sama, ale v tomto krátkometrážnom snímku je táto téma spracovaná nesmierne dôveryhodne a je umocnená presvedčivým výkonom herca v hlavnej úlohe. Už na prvý pohlad pôsobí nepríjemne, depresívne a celý tento proces sa stupňuje až do záverečnej beznádeje. Exteriéry a interiéry sú úplne top, rovnako ako kamera, ktorá ich sníma. Atmosféra je hustá a pôsobivá, pričom aj scény odohrávajúce sa uprostred dňa dokážu pôsobiť nepríjemne. Poster je tiež nádherný. Jediné, čo by som vytkol, je trochu nevhodný záver, ktorý mierne vybočil z kontextu a narušil ten smer, ktorým sa dej budoval. Pre mňa absolútna pecka a vôbec nerozumiem tomu, ako môžem byť po takmer roku a pol od vydania prvým, kto hodnotí tento horor tu, a tomu, že to má na IMDb len 11 hodnotení. P.S. V poslednej dobe si všímam, že keď ohodnotím nejaké krátkometrážne horory, viacero mojich oblúbencov ich zháňa po diskusiách a podobne. Nemusíte sa báť a môžete mi kludne napísať, aj keď to je asi nepríjemné, lebo píšem ako retard, ale ten link Vám s radosťou pošlem. ()

Zajímavosti (2)

  • Když hlavní hrdina usedne ve své pracovně za stůl, vytáhne ze šuplíku rukopis knihy „Dark Strings“ a začne jím listovat. Dle textu je patrné, že autoři snímku použili knihu „Osvícení“ od Stephena Kinga. (Sadova302b50)

Reklama

Reklama