Reklama

Reklama

Čas lásky a třešní

(seriál)
  • Turecko Kiraz Mevsimi (více)
Turecko, (2014–2015), 112 h 6 min (Minutáž: 68–136 min)

Tvůrci:

Aslı Zengin

Hrají:

Özge Gürel, Serkan Çayoğlu, Nilperi Şahinkaya, Dağhan Külegeç, Nihal Işıksaçan, Aras Aydın, Fatma Toptaş, Serkan Börekyemez, Neslihan Yeldan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(59)

Obsahy(1)

Romantický komediální seriál Čas lásky a třešní je zábavný příběh o neopětovaných citech, (ne)smířlivé rivalitě, žhavém flirtování a provokativním chování skupiny mladých, neklidných a atraktivních lidí. Skromná Oyku (Özge Gürel) je už od dětství zamilovaná do Meteho (Dağhan Külegeç), ale ten si stěží uvědomuje, že někdo jako ona vůbec existuje. Místo toho zahoří city pro její sobeckou kamarádku Seymu (Nilperi Şahinkaya). Bohatý a pohledný sukničkář Ayaz (Serkan Çayoğlu), který je nejen Meteův nejlepší kamarád, ale také obchodní partner, se následně stává obětí improvizovaného spiknutí. Zoufalá Oyku předstírá, že jí Ayaz padl do oka, jen proto, aby nevyšly najevo její pravé city. Potvrdí se nakonec známé pořekadlo, že protiklady se přitahují? Začne Oyku opravdu něco cítit, když to jen předstírá? A co Ayaz, přestane se kvůli ní otáčet za každou druhou sukní? (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi ústřední písnička, ta se moc povedla a nějakou dobu jsem ji měla i jako vyzvánění. Co je fajn, že hlavní představitelé spolu začali chodi i ve skutečnosti a stále spolu jsou (2022). Seriál se s přibývajícími díly zlepšuje a po dokoukání celého seriálu dávám 4 hvězdy. Poslední díly po svatbě se mi moc nelíbili, ty hádky mi přišli zbytečné a celkový dojem spíš zhoršili. Hlavní hrdinka Öykü je studentka, která se chce stát módní návrhářkou. Má dvě kamarádky Burcu, která má bratra Meteho a do něj je Oyku od dětství zamilovaná. Mete je architekt a jeho nejlepší přítel a zároveň partner ve firmě je Ayaz. Ayaz je pohledný playboy, který se zamiluje do Oyku a ona do něj. Druhá kamarádka Seyma je vypočítavá a intrikářka a způsobuje mnoho nepříjemností a problémů. Nakonec se Ayaz ukazuje jako velmi charakterní, který je ochotný se všeho pro lásku vzdát. Za Ayaze 1 hvězda navíc. Díly 24 - Ayaz zazpívá na oslavě Oyku narozenin písničku Haberin Yok. Skoro v každém díle Ayaz vyznává Oyku lásku a to vždy nějakým originální překvapením. Dlouho jsem nechápala, proč by tento seriál měl patřit mezi jeden z nejlepších nebo chcete-li nejoblíbenějších. Ale už to chápu. Jakože se mi líbili i jiné, tak tento se postupně vyšplhal asi na jeden z těch nejromantičtějších, co se hlavního hrdiny týče. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten fenomén vtipných telenoviel je niečo, čo Turci naozaj od čias kebabov vymysleli asi najlepšie. Nehrajú sa na žiadne latino lamentáre a slzáre. Nechajú tam lásku, aj dlhšie pohľady, aj naivnosť, ale vedia to zaobaliť do humoru a tak sa to dá stráviť. Toto je jeden z takých kúskov, ktorý navyše prináša niečo, čo našinca necháva v šoku. Homosexuálnu postavu, ktorá je zákerák! Áno, až v Istanbule sa taký našiel. A hoci nenosí žiadne vlajky ani tangáče spredu dúhové a zozadu hnedé, je takým erdoganovským gayom, teda návrhárom, ktorý nepotrebuje všetkým ukázovať análne kolíky, aby sa prezentoval. Avšak urobiť z neheteráka negatívnu postavu je niečo, čo ťažko my vo vyspelom svete ešte spoznáme, tuším je už na to aj bruselská vyhláška. Nevídané, asi aj preto nie je Turecko ani po 37 rokoch v EÚ. ()

Reklama

Galerie (95)

Zajímavosti (20)

  • Ako v mnohých miestnych televíznych seriáloch, mená hlavných postáv tohto seriálu, Öykü a Ayaz, boli skombinované a fanúšikovia začali na sociálnych sieťach používať slovo „ÖyAz“. (Arsenal83)
  • Druhá séria bola ukončená urýchlene. Keďže seriál nedokázal dosiahnuť svoje predchádzajúce ratingy z prvej série, bolo ďalšie natáčanie zrušené. (Arsenal83)
  • Po dokončení 59 epizód v Turecku sa seriál začal vysielať na Canale 5 v Taliansku, čím sa stal prvým tureckým seriálom vysielaným v Taliansku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama