Reklama

Reklama

Madaari

  • Indie Madaari‬: Sshhh Desh So Raha Hai (více)
Trailer

Sedmiletý syn ministra vnitra Rohan (Vishesh Bansal) je unesen z internátní školy. Okamžitě začíná vyšetřování, protože zločin namířený proti rodině jednoho z nejmocnějších mužů pobouří celou zemi. Kriminalisté zprvu nemůžou najít stopu, únosce Nimal Kumar (Irrfan Khan) nežádá o výkupné. Když svůj požadavek zveřejní, získá si rázem sympatie mnohých obyčejných lidí. Nejde mu totiž o peníze, ale o spravedlnost. (rikitiki)

(více)

Recenze (9)

Flego 

všechny recenze uživatele

Moj prvý čistokrvný indický (bez koprodukcie) film. Naproti vzdialenej kultúre a zvyklostiam - tie pesničkovo-folklórne pasáže sú zrejme neodmyslitelným faktom v indickej kinematigrafie, a dej filmu zbytočne naťahovali, som bol nadmieru spokojný. Kombinácia rodinnej drámy s politickým podtextom je vynikajúca a do úplnej nahoty zobrazuje pokrivený skorumpovaný systém v krajine. Za to patrí tvorcom moj obdiv. Samotný film je natočený rázne, svižne ( výborný strih ), a až na zmienené podľa mňa zbatočné scény som dostal viacej než som očakával. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý, svižně natočený film, kde několik časových rovin postupně odhaluje motivaci únosce. A dělá to sice očekávatelným způsobem, ale dostatečně zručně, aby k němu divák pocítil občas sympatie. Na druhou stranu, ale přece jen unesl dítě, a to se odpustit nedá. Film je zajímavý několika falešnými odbočkami, přičemž ta poslední nabízí mnohem reálnější rozuzlení, než neskutečně až pohádkově vyznívající finále, kdy jsou proti vší pravděpodobnosti odhaleni padouši. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V tomto případě se nejedná pouze o parádní plakát, ale také o velmi dobrý film, který má skvělé herecké výkony a výbornou dramatickou linku, která je nabalena na klasickou nit o pomstě. Není to ale tak jednoduché a více se hraje na emoce než na akční podívanou. Díky Irrfanu Khanovi to funguje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcom vynikajúcom filme Drishyam z dielne Nishikanta Kamata som sa tešil na ďalší napínavý thriller. Vyzeralo to veru zaujímavo, a motív pomsty sľubuje vždy drámu ako sa patrí. Ale zostal som tak trochu sklamaný, hoci posolstvo filmu bolo výborné. No celé mi to prišlo až neskutočne naťahované a to čakanie na poriadny zlom bolo dlhé-predlhé (vlastne sme sa ho dočkali až v závere). Prvé dve tretiny boli dokopy stále o tom istom, iba scenérie sa menili a sem tam nejaký kúsok drámy tam zavialo. (Pozor nasleduje spoiler) Výkupné v podobe pravdy napokon poslúžilo ako pozoruhodná pointa, ale to čakanie bolo na môj vkus až príliš dlhé. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tak toto vidieť aj mimo obdobia, keď Pán Khan už pár dní nie je medzi nami, nehodnotil by som inak. Postavy nie sú dvojrozmerné, ale dajú sa chápať pohnútky každej jednej. Do toho šikovne vprataný stockholmský syndróm a oblúkom sa musím vrátiť na úvod. Irrfan zase raz DOKONALÝ! Pri záverečnom "Nepotrebujem 3, 6, ani 12 hodín, pochopil som to už teraz..." mi nebolo všetko jedno. Takýto silne vystavaný príbeh natočiť sa v Holly, minimálne nominácie by boli. Škoda, že to nikto z Vás neuvidí, lebo to bolí a hlavne z toho dôvodu, že je to Bolly. (Ba dum tss.) RT: 78%/70% ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Politika a korupcia ako taká, vo filme je vždy námetom k zamysleniu. Na celom svete, nie len v Indii. Bohužiaľ aj u nás. Dej postupne odhaľuje príčinu konania hlavného hrdinu, ktorému sa zrútil jeho mikrosvet. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

5 * skvělému Irrfanovi a skutečnosti, že raději chceme slyšet nepravděpodobný příběh (což je, myslím, často dobře). ()

Reklama

Reklama