Reklama

Reklama

David Bowie: Ziggy Stardust & the Spiders from Mars

(koncert)
  • Česko Ziggy Stardust & The Spiders from Mars: The Motion Picture (více)
Trailer 3
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 1979, 90 min (Alternativní 102 min)

Obsahy(1)

Legendární vystoupení britského rockera z roku 1973, na kterém definitivně ukončil svou roli Ziggyho Stardusta... Nikdo z fanoušků, kteří dorazili 3. července 1973 do londýnského Hammersmith Odeonu na poslední koncert Ziggy Stardust tour Davida Bowieho, netušil, že bude svědkem jedné ze zlomových událostí kariéry britského rockera. Přestože postava Ziggyho Stardusta vynesla Bowieho po dlouhém snažení mezi rockovou smetánku, na konci svého vystoupení se s ní k překvapení všech v sále definitivně rozloučil. Režisér D. A. Pennebaker ve svém filmu zachytil nejen atmosféru samotného koncertu, ale i dění v zákulisí. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (21)

de.ardoise 

všechny recenze uživatele

Zásadní položka ve videotéce každého fanouška davida..pardon, ziggyho stardusta a glamrocku let dávno minulých. kvalita obrazu není samozřejmě "kubrickovská", ale to se dá pochopit. DVD mé po výtvarné stránce skvěle vytvořené menu a čítá celkem 21 položek (např. all young dudes, moonage daydream, space oddity, time, suffragette city, rock ´n´roll suicide). zajímavé jsou zaběry z maskérny a kostymérny ziggyho stardusta během koncertu, kam si dotyčný sem tam odběhne změnit image. u originálního dvd je navíc přiložený booklet s osobním vyprávěním režiséra o vzniku záznamu koncertu a jeho převedení do kvalitního formátu (opravdu velice zdlouhavá a spletitá historka!). takže: let´s spend tonight together! ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Fantastický koncert z počátku 70. let. Úžasný setlist, jenž je tvořen především skladbami z alb "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars", "Aladdin Sane" a "Hunky Dory", dojde ale i na tituní skadby ze "Space Oddity" a "The Man Who Sold the World" a několik cover verzí (např. The Rolling Stones, The Velvet Undeground). Samotný koncert je špičková a perfektně sehraná glam rocková show, samozřejmě v čele se samotným Bowiem. Songy jsou naživo zahrané s maximální energií, některé tak perfektně, žepřekonávají i studiovou nahrávku (Space Oddity), doprovodná kapela The Spiders from Mars hraje taktéž s plným nasazením, nejde nezmínit především vynikajícího kytaristu Micka Ronsona. Naprostá špička z koncertních záznamů Davida Bowieho (lepší je snad pouze záznam z Reality Tour), závěrečná Rock 'n' Roll Suicide celému koncertu nasazuje korunu. Plných 5*. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hang On To Yourself - Ziggy Stardust - Watch That Man - Wild Eyed Boy From Freecloud - All The Young Dudes - Oh! You Pretty Things - Moonage Daydream - Changes - Space Oddity - My Death - Cracked Actor - Time - The Width Of A Circle - Let's Spend The Night Together - Suffragette City - White Light / White Heat - Rock 'n' Roll Suicide ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Zatímco Bowie jako Ziggy, tedy vyzáblý zmalovaný a zšenštilý záchodový pavouk v bizarních titěrných oblečcích, je pro mě vrchol naprosté asexuality a pravděpodobně bych si o něj ani kolo neopřela, po Bowiem jakožto šedesátiletém "dědovi" bych se utlouct mohla :) David zraje jako víno, čím starší, tím lepší. (čímž ale rozhodně netvrdím, že svoje nejelpší věci nesložil v 70. letech) A i barva jeho hlasu zní mým uším slastněji, než když vesele skotačil po pódiu za mlada. Já ho chci mít doma!!___________ Pátá hvězdička chybí kvůli Pennebakerově typické režijní monotónosti a sterilnosti. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hodnota pořadu není v kvalitě záznamu, Bowie byl charismatický uhrančivý mág, mě oslovil pozdější tvorbou, ale netrvalo dlouho a baštím mu i s navijákem tuhle extravagantní PRIDE exhibici. Slovy VÝBORNÝ! Tímto zdravím na Slovensko bandu klerofašistů z KDH, v čele s lídrem, který v neděli označil LGBTI "Pliagou (morem), ktorá ničí krajinu. Všetky krajiny." Měl by se podívat do zrcadla, vidím, jak mu raší pod čumákem Dolfiho knírek.  Od tohoto koncertu uplynulo 50 let. Takový Bowie mi osobně, a nejen mně, celé řadě lidí, dal mnoho skvělých, inspirativních zážitků, což se ovšem nedá říct o bandě pokryteckých, zaostalých kreatur, která ve své omezenosti nechápe, že se ze strachu z odvržení pod sutany ukryla drtivá většina slovenských homosexuálů, která pak sama káže kraviny, které už neschvaluje ani papež. 30.9. přeji Slovensku co nejlepší proevropské skóre, fašisti, pastevečtí národniari a proruští mafoši si pochopitelně urvou svoje, holt mizerná výchova a ještě horší školství plus ľudácká mentalita dělají svoje, ale aspoň KDH, která se měla pohybovat v mantinelech konzervativní střední pravice a být přijatelnou pro důstojné usedlejší konzervativce, po výrocích, které padly v neděli, prorokuji krásných 2,99 a definitivní smetiště dějin. Ostuda, trapas. Závěrem si doporučíme výborný slovenský film Nech je svetlo (Budiž světlo) s fantastickou Zuzkou Konečnou a Milanom Ondríkom. "Středověk neskončil, středověk trvá." ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama