Reklama

Reklama

Jáma

(studentský film)
  • angličtina The Pit (festivalový název)
Trailer
Krátkometrážní / Válečný
Česko, 2016, 26 min

Obsahy(1)

Americký zdravotník je zraněn v boji s nepřítelem. Je tak nucen přečkat bitvu v zemi nikoho. Kvůli své záchraně se rozhodne vlézt do úkrytu v jámě. Tam však není sám. (Killda)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

AdamSlavik 

všechny recenze uživatele

Je to studentský film Filipa Kiliána, který je skvěle zahraný, natočený a scénář není taky špatný, ba naopak myslím si že je to geniálně napsaný. To jak se tam přelývá lámaná angličtina s němčinou, tak to je prima. Jak jsem zmínil ti kameru, tak ta je fakt famózní, to jak tam objíždí ty vojáky, to prostředí,... Hrajou tam pouze 2 herci, Marek Lambora a Radůza Mácha a oba tam hrajou vážně přesvědčivě... Každý z nich tam má své chvilky, (většinou vypjaté). Hudba, která tam je je vážně skvělá... Hlavně v titulcích a na závěru. Závěr je velice nečekaný, smutný a napínavý. Film má také podle mě nějaké poslání. Konverzace nejsou žádné dlouhé, ale i tak se jedná o velmi povedený studentský film. Myslím si že kdyby to nebylo černobílé, tak by to nemělo kouzlo, takové jaké to má. Za mě se jedná o nejlepší studentský film, co jsem kdy viděl! :) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo scénku z Na západní frontě klid, ačkoliv zde měla trochu jiný význam, leč stejné poslání. Na studentskou tvorbu velice solidně natočený a hlavně originální nápad. 90% ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film režíroval mladíček Filip Kilián ako svoju študentskú prácu a zaujímavo načrel do témy druhej svetovej vojny. V jedinom okope sa realizuje stret vojakov cudzích armád a dvoch pre seba nezrozumiteľných rečí. Zaujímavý je fakt, že sa vo všetkom dohodli, ešte aj strach z náletu mali rovnaký. Záver pre mňa išiel trocha nezmyselným smerom, ale pravdepodobne to bol práve zámer scenára. Násilie na pozadí vojny v príbehovo veľmi jednoduchom filme, kde sa pokúšal o vojnový film, ktorý bude mať minimalistický dej a to všetko mu aj vyšlo. ()

valibuck 

všechny recenze uživatele

Bohužel, pro mě jen recyklace několika dobrých válečných filmů, ale s velmi špatně napsanými dialogy, nevyhýbajícími se těm nejvíce klišé hláškám typu "Hey, I´m just doing my job here!!", při kterých při užití ve filmech zelézám studem hluboko pod stůl. Měl jsem možnost vidět několik režisérových filmů a vždy převládá forma nad obsahem, filmy jsou výborně natočené, sestříhané a ozvučené a je v nich často použita originální hudba. Nejslabším článkem všech mnou shlédnutých filmů je podle mého scénář - zejména dialogy, které na mě působí spíše jako vata, jsou strojeně napsané. Nebýt jich, filmy by byly mnohonásobně lepší. Velmi ale oceňuji odvahu se vůbec pustit do natáčení tohoto žánru v podmínkách natáčení studentských filmů s nicotným rozpočtem. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn. Klišé "dva vojáci z různých stran se skamarádí a najdou pochopení" je využito, ale přesto film docela šlape. Jinak bych vytknul jen občasné viditelné digitální triky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama