Reklama

Reklama

BLEACH

  • Japonsko Bleach (více)
Trailer 2

VOD (1)

Kurosaki Ichigo (Sóta Fukuši) je obyčejným studentem, až na jednu maličkost, dokáže vidět duchy. Tato schopnost se s ním táhne celý život a je na ní naprosto zvyklý, vše se ovšem změní, když ve svém pokoji potká Shinigamiho - Kuchiki Rukiu (Hana Sugisaki). Shinigami chrání totiž svět lidí před Hollow, pojídači lidských duší se silnou duchovní silou. Ichigova rodina je jedním takovým Hollow napadena a sám Ichigo musí přijmout sílu Shinigami od Rukie, aby svou rodinu ochránil. (UncleMorty)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (25)

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Když chcete z komiksu udělat animovaný seriál tak metoda "beru doslova a do písmene tak jak to je" celekm funguje. No, ale nikdy to nebude fungovat když chcete udělat z komiksu hraný film. Tam už se musí myslet a znát filmařské řemeslo. Ale japončíkům to né a né dojít a proto jejich adaptace vypadají tak otřesně ve filmu a dobře v anime. ()

Martin.Tokos 

všechny recenze uživatele

Film jde rozdělit do dvou částí. 1. Půlka filmu ve které jsem se přenesl do roku 2012, kdy sem ujížděl na anime Bleach. Povedená polovina, kterou sem si nesmírně užil. 2. Půlka byla o poznání horší. Zajímalo mě, jak se tvůrci popasují s úlohou nacpat celou příběhovou linku do hodiny a třičtvrtě.. Nepopasovali. Místo toho příběh změnili, což by ani nebyl problém, kdyby dával smysl. Radši mohli udělat trilogii, která by opisovala příběh z mangy. K velkým plusům patří výběr herců a efekty. Naopak je škoda, že postavy jako Chad a Orihime nedostaly tolik prostoru a na některé postavy ( například Kon ❤️) se nedostalo vůbec. ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Film sice není přesně podle předlohy (jen příklad: film končí dějem dílu 17, ale přesto se v něm stane věc, která se měla stát až díle 111 a to ještě poněkud jinak - Grand Fishera totiž zabil až otec Ichiga) ...ale to vůbec nevadí. Postavy jakoby z oka vypadly seriálovým animovaným předlohám, především nad Rukiou musí žasnout asi každej, kde sebrali takovou herečku, z které vyzařuje to samé jako z její animované předlohy. Důležité je, že atmosféra filmu je velmi podobná atmosféře seriálu - což musí každému fanouškovi Bleach stačit ...navíc kdyby byl i děj víc věrný předloze, člověk by se nudil. Efekty a bitky jsou slušné a závěrečný souboj Renjiho s Ichigem skoro nemá chybu. Celkově velmi povedená adaptace, kterou na rozdíl od některých jiných snad mohou ocenit i ti, kteří anime neviděli (i když pochybuji, že na čtyři hvězdičky). Doufám, že bude pokračování. 78% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

BLEACH (anime a manga) je pre mňa trochu zvláštny počin. Približne prvá tretina (po koniec záchrany Rukie) je geniálna, vtipná, napínavá, akčná a má prosto všetko, čo by som od mangy chcel a v čo dúfam. Zvyšok je taký mišmaš, pričom nie zlý, ale skôr neucelený, pozastávajúci z rôznych etáp, ktoré zrazu nastanú a o desiatok strán skončia. Film sa zameriava na možno prvých 60 dielov mangy a robí to podľa mňa super. Je náročné vtesnať takmer 700 dielnú mangu, pričom jeden diel má asi 20 strán, do 110 minút. V tomto to vymysleli tvorcovia výborne. Poctivo predstavili hlavné postavy, prišli s nejakým uceleným dejom, ktorý niekde začína a niekde končí, pričom sa dosť verne pridržiavali predlohy, a taktiež ukázali postavy, ktoré budú mať význam v budúcnosti. Nič nepôsobí lacno, efekty sú na dosť vysokej úrovni, pričom Hollows sú spravení perfektne, je tu akcia ako z anime, kostými vyzerajú dobre, o Zanpakutō ani nehovorím, a kasting je veľmi vydarený. Celé to pôsobí ako filmové anime, ako jeden diel a musím povedať, že veru aj vo mne film vzbudil veľkú túžbu vidieť viac. Veď skončil presne tam, kde to v predlohe začalo byť zaujímavé a začalo sa to priostrovať. Chcem vidieť viac postáv, viac akcie, viac deja, Soul Society, prosto všetko. Dúfam, že pokračovanie bude, a nakoniec uvidíme aj záchranu Rukie. Pretože toto im vyšlo 7,1/10. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Co taky chtít od adaptace takového kolosu? Je sice pravda, že jsem chtěla trochu víc kůl bitky, ale i tak musím uznat, že choreografie některých škorpení nevypadala zle. Sóta se na Ičiga hodil, Hana jako Rukia nezklamala – v podstatě herecky kralovala celému filmu. Příběhově nic zvláštního. Je to skoro jako lehce ospalý úvod k nějaké super bitce. Když bude, budu ráda. Průměrný snímek, který se dá na pohodu zhlédnout. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován slavnou mangou „Bleach“. Děj filmu je ovšem naprosto odlišný od originálu a jde si vlastní cestou. (UncleMorty)

Reklama

Reklama