Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (189)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Garth Davis stavil na istotu a biblický príbeh o živote Ježiša Krista, trocha iným pohľadom si naplánoval na veľkonočné sviatky, kedy je táto téma v kurze. Ide o melancholicky vyrozprávaný príbeh z pohľadu Márie Magdalény, kde vás ale na druhú stranu nemá čo zaskočiť, lebo príbeh je notoricky známi a aj pre to sa tu nachádza množstvo hluchých a nudných miest, kde ale na druhú stranu režisér dáva priestor na zamyslenie. Paradoxom je že do dnešných čias je Mária Magdaléna veľmi kontroverznou postavou histórie, nakoľko ju donedávna považovali za prostitútku a ženu ľahkých mravov. Až nedávnym pápežským rozhodnutím sa Mária Magdaléna dostala do povedomia prostého ľudu ako apoštolka apoštolov a tým jej boli sňaté všetky obvinenia a môžeme sa na ňu pozerať tak ako by cirkev chcela aby sme ju videli. Ostatne aj celý film je natočený tak, ako by asi cirkev chcela aby sme Ježiša, Apoštolov alebo samotnú Máriu vnímali. Mňa osobne viac ako osoba Márie, zaujala postava Ježiša, ktorého Joaquin Phoenix stvárnil bravúrne, priam až za hranice svojho vlastného hereckého maxima a v poslednej dobe sa mi na jeho filmy veľmi dobre pozerá. Film má určite čo ponúknuť ľuďom ľubovoľného vierovyznania a každý si z neho môže odniesť to svoje, to čo potrebuje. 66% ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Feministický podání nejslavnějšího příběhu všech dob neuspělo. I když byla Máří strkána do každého záběru, tak si stejně většinu scén ukradl pro sebe JP jako vynikající Ježíš, případně nečekaně dobrý Ejiofor coby Petr. Mělo to grády, detaily na krásnou sicilskou krajinu a CGI Jeruzalém. Mně z toho vychází pěkné 4*. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině a již po pár dnech si kromě prázdného žvatlání nic nepamatuji. Dle traileru to vypadalo dobře. Je jasné, že trailery vytáhnou z filmu skoro vše dobré, ale zde vytáhli i něco, co tam snad ani nebylo. Viděl jsem neustále dokola záběry na mlčící lidi oné doby a pak to zmíněné žvatlání, mimo to byl film katastrofálně prázdný. Nemohu jinak, ale tohle skutečně s klidný svědomím doporučit nemohu. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Máří Magdaléna uspávačka hadů. Jak ukázal Scorsese se Silence, náboženský film se dá natočit klidně tří hodinový a dokáže nebýt ubíjející nudou. Mary Magdalene je pravý opak, nějakou dobu už sem neviděl film, u kterého jsem počítal každou minutu do konce. Občas se sice objeví nějaký pěkný záběr, který vás dokáže z té nudy vytrhnout, ale pokud chtěl Garth Davis očistit jméno Maří Magdalény, měl k tomu zvolit trochu přístupnější formát. Svojí ukolébávající atmosférou Mary Magdalene jen málokoho neuspí, to vede k neochotě nad filmem nějak hlouběji přemýšlet a nakonec to znamená, že si z toho celého vlastně nic neodnesete, celý význam Mary Magdalene je proto nulový. Nemastný, neslaný šedý film, na kterém je nejzajímavější Joaquin Phoenix jako Ježíš, jeho herecký výkon ale natolik vyčuhuje z břitkosti celého filmu, že vlastně působí komicky špatně. Rooney Mara se to snaží vyvážit a moc výhrad proti jejímu výkonu nemám, ale ani pochvalu si rozhodně nezaslouží, už jen za podivný výběr role. Co mě nejvíc na tom celém mrzí je mrhání talentu, Garth Davis je schopný režisér, jen by potřeboval trochu nasměrovat, herce dostal taky prvotřídní, je ale vidět, že na práci s hereckou smetánkou by měl zapracovat, místy to totiž vypadá, že ani pořádně nevědí co mají hrát. Jediný důvod proč si film pustit vidím v práci kameramana Greiga Frasera, jehož výkon je asi to jediné pozitivní na celém filmu. 38% ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zklamal, ale popravdě jsem to čekala ještě horší. Přišlo mi to stejně spíše o Ježíši, než o Máří, ale to se dalo čekat, když ho následovala. Doteď nechápu, proč byla mylně označena jako prostitutka. Příběh byl pochopitelný, jen mě štvalo, že to bylo pořád to stejné dokola. A moc se ve filmu nemluvilo, ale chápu, že v té době toho lidé moc nenapovídali. Film byl tedy spíše gestovitý. Bohužel, to co prosazoval Ježíš, a dále to po něm převzala Máří, dobrotu a laskavost, aby bylo království Boží na zemi, je sice hezké, ale bohužel neuskutečnitelné. V postavě Ježíše se mi Joaquin Phoenix líbil, ale po herecké stránce už moc ne. Rooney Mara se do role Máří Magdalény hodila. Zajímavý byl příběh Jidáše, o kterém se veřejně ví, že Ježíše zradil, ale až ve filmu jsem se dozvěděla proč. Nevím, jestli mám doporučit. Snad spíše pro lidi, co jsou věřící nebo se zajímají o historii. Já věřící nejsem, ale šla jsem na film do kina spíše ze zvědavosti. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama