Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vícegenerační western německého rodu Schmelzerů na české straně Krušných hor z pera Z. Šmída a v dramatizaci a režii Z. Bartoše... Adaptace zdařilého románu, jehož autor strhujícím způsobem ztvárňuje problém zvaný Sudety. Předkové rodu Schmelzerů, německých horalů, přišli v 15. století na českou stranu Krušných hor hledat vzácné kovy. Sága se odehrává především ve 20. století, kdy osud rodu a s ním spřízněných Čechů zasáhnou neblaze známé události...

Inscenace Cejch se odehrává v osadě Bach, která po válce podobně jako řada dalších podobných usedlostí v Krušných horách zaniká. Autor románu i dramatizace mapují život několika generací převážně německých osadníků v průběhu 20. století. Do vzájemné, osobně motivované zášti mezi několika rody i milostných pletek vstupuje první světová válka, „vzepětí" národního socialismu, snaha přerušit kontinuitu osídlení německou menšinou i postupná snaha oblast opět zalidnit.

Představení vychází z výborné knihy Z. Šmída, takže má na čem stavět. S nelehkým úkolem, popasovat se s příběhem od poloviny 16. století do 70. let minulého století, tedy přemírou rozmanitých postav, se v Chebu poprali vcelku dobře. Nečernobílý sudetský příběh, stínové divadlo, báječná hudba a výborný nápad s nádražím, jakožto pojícím prvkem – to je Cejch. (Česká televize)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
apokar Jiné
11.02.2018
roswelll DVD
08.01.2017
Sika DVD
18.12.2016
skudiblik DVD
15.11.2016

Reklama

Reklama