Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Debut hodný budoucího mistra. Brutalita zde není tolik nahuštěná, jako v (přece jen poveděnějších) Braindead, ale závěrečný průlez vše vynahrazje. A opravdu by mě ve snu nenapadol, že to malý, s předkusem, parafrázující Ramba, a sbírající svůj vlastní mozek je Peter Jackson... Člověk kterej todle natočil, nemohl bejt v daném okamžiku plně při smyslech. Přeji dobrou chuť! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Braindeadu, který mě opravdu dostal, se v mém hledáčku objevil právě tento film; podle některých uživatelů slabší odvar Braindeadu a když nepočítám krátkometrážní The Valley, tak Jacksonova prvotina. Bad Taste má s Braindeadem spoustu společného; tzn. úchylnou Jacksonovu režii, trochu psychopatický černo-morbidní humor, super hudbu, neherce, výborné triky a masky, dost nechutností (např. Robertova kašička vypadala obvzláště chutně ;-)) a napínavý, nenudící příběh. Navíc na snímku Bad Taste se podílela snad celá Jacksonova rodina a sám Peter se nám představil ve dvojroli; šíleného ufouna Roberta a "ostrého" chlapíka Dereka. Po zhlédnutí vlastně ani nevím, jestli se mi líbil víc Braindead, nebo Bad Taste; každopádně to bude znovu za 5*. "Teď poznáš, jak chutná ocel, sráči!" ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jackson mal teda poriadne zvrátené režisérske začiatky. A svojim spôsobom možno aj geniálne nápadité, čo neskôr trošku v inom štýle predviedol pri jeho životnej trilógii. Zaujímavé by však bolo aj, vidieť tento zaujímavý počin aj v hollywoodskej produkcii s lepšou vzhľadovou stránkou, čo sa týka efektov, techniky, teda vlastne rozpočtu. To by pomohlo hlavne deju a jeho miernemu zostarnutiu. Každopádne ide o poriadny nárez, neodporúča sa pre slabšie žalúdky. A to je už čo povedať, keď pár záberov prišlo aj mne doslova negustióznych. A čakal som väčšie zaťaženie bránice. 65%. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Kult. Ozzy, Berry, Frank a hlavně Derek – tohle je čtveřice lovců vetřelců, ze které by si měl vzít příklad agent Fox Mulder. Tihle hoši se totiž s emzáky nemazlí a nemiliskují. Na své misi jdou až do takových krajností, že se neštítí použít mučení na vesmírné labužníky či pozřít mimozemšťanovy zvratky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu a hlavne vzhľadom na podmienky, v ktorých vznikal tento film, tak celkom slušné. Obdivuhodné, že vlastne z ničoho a v amatérskych podmienkach dokázal P. Jackson urobiť pozerateľný film, navyše s celkom dobre zvládnutým gore, dokonca by sa tu našlo i pár splatterových prvkov. Je to síce len taká jednoduchá blbinka, ale strata času to určite nie je. A pár scénok aj celkom pobavilo. Ten priemer si to zaslúži. 60/100 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Na začiatku, keď muž s jedným prstom stlačí gombík, pri ktorom je napísané "The Boys", sú tam tiež gombíky: "Mum" (mama), "Queen" (kráľovná), "P.M." (?), a nakoniec posledné viditeľné USSR (The Union of Soviet Socialist Republics). (Zdroj: ČSFD)
  • Peter Jackson si sám zkonstruoval zařízení k uchycení kamery, což ho stálo pouze 15 dolarů. (HellFire)
  • Doug Wren (vůdce mimozemšťanů) zemřel během postprodukce, tudíž nemohl znovu namluvit svou postavu, a byl proto dabován jiným hercem. (HellFire)

Reklama

Reklama