Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

H34D 

všechny recenze uživatele

Naprosto neortodoxní pojetí komedie a hororu v jednom. Peter Jackson se vydal do nejtemnějších míst vesmíru, nikoliv aby tam vylovil kanibaly, ale aby si odtamtud přinesl ten nejčernější humor a uvařil z něj polévku, z níž se udělá nejednomu všežravci nevolno. Bezstarostnost filmu a improvizační scénář vhodně doplňuje absurdnost a zvrácenost této ďáblovy hříčky. Myslím však, že příliš velké množství přestřelek, u kterých se nejvíc projevuje technická zaostalost a mizivý rozpočet, Vesmírným kanibalům lámou vaz. Během rádoby akčních scén jsem měl pocit, že ono parádně ujeté a vlastně i originální béčko se mění v prostě jen špatně natočené béčko...Ale i tak díky své originalitě, doslova kultovním scénám a hláškám dávám 4*. 7/10 ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

... a ja som sa na to tak tešila, že to bude minimálne tak dobré ako Evil dead alebo minimálne tak úžasné ako Braindead. Nakoniec som sa dočkala obrovskej nudy. Začiatok bol pre mňa trápenie, a v podstate väčšina filmu bola obrovská nuda samozrejme, že nie kvôli tomu, že to bolo staré, práve naopak čakala som, že ma to skvele pobaví. Efekty ma pobavili ale o deji sa to už nedá povedať. Dávam aspoň tie dve hviezdičky, lebo som myslela, že sa tej mimozemskej podoby tých kanibalov ani nedočkám, ale keď už na to prišlo tak to stálo za to. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podstatnou chvíli mně trvalo, než jsem tomu přišel na chuť, než jsem pochopil, jak k tomuto naprostýmu úletu přistoupit. Poté, co jsem zjistit, že je třeba zavřít dveře mezi očima a mozkem, jsem si začal užívat jednotlivých šíleným způsobem předimenzovaných výjevů, amatérských ultrašpatných hereckých výkonů a naopak též amaterských, ale brilantních nechutností. Nebýt pozvolnějšího rozjezdu a zbytečně dlouhého akčního konce, šel bych i výš. Určitě si to už nikdy nepustím, takže nad 3,5* jít ochotný nejsem, 69% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Ujetý, odporný, originální, krvavý, úchylný. Za většinu těchto přívlastků byste mohli dát předponu nej a příponu ejší a nebyli byste daleko od pravdy. Obvláště zvuky byly obzvláště vypečené. Povinnost pro lidi, co rádi navštěvují servery rotten.com a podobné. Jen mě trochu zaráží ta obrovská změna, která je v Pánovi prstenů, ve kterém je jedno klišé za druhým. Asi to ale kvůli knižní předloze ani jinak nešlo... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oscarový režisér Pána Prsteňov Peter Jackson a jeho ... začiatky. Alebo skôr šialene šibnutá, krvavá a nechutná sci-fi hororová komédia ? Povedal by som, že od každého trochu. U mňa hraje veľké mínus, že nemám rad tento typ filmu a za jeho amatérčinu by som ho najradšej poslal medzi najhlbšie odpady. Ale je tu jedno veľké ale a to je Peter Jackson. Novozélandský nadšený filmový fanúšik, ktorý okrem toho, že režíroval túto uletenú zvrhlosť, písal aj scenár, ktorý obohatil o niektoré fajn hlášky, staral sa aj o produkciu, či kameru, zostrihal si to podla seba, masky, kostýmy a aj efekty, to všetko podomácky vyrábal on, dvadsaťdva ročný Peter a zároveň si tu ešte aj zahral. A to je na jedného človeka fakt dosť a s plátna je to jeho nadšenie a zápal vidieť a cítiť. Bad Taste sa síce pomalšie rozbieha, za to končí s neskutočnou gradáciou a extrémne krvavou nápaditosťou. V dnešnej dobe sa mi to hodnotí dosť ťažko, ale v dobe uvedenia to musela byť neskutočná pecka. 60% - 3* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Všechny zvratky byly vyrobeny smícháním jogurtů, müsli a zeleného potravinářského barviva. (ČSFD)
  • Jelikož většina natáčení probíhala o víkendech, měl herec Craig Smith problémy se svou křesťanskou manželkou, která nechtěla, aby pracoval v neděli. Od filmu tedy nejdříve odstoupil a poté, co se rozvedli, se k němu zase vrátil. (ČSFD)
  • Části filmu použila kanadská kapela Skinny Puppy ve svém videoklipu pro Worlock. (Vampireman)

Reklama

Reklama