Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinka Carmen je matkou náctileté dcery a ženou v domácnosti. Její manžel Carlos pracuje na stavbě, má rád pivo a je zarytým fanouškem fotbalu. Pár je pozván na svatbu, kde Carlos svým obhroublým chováním způsobí ostudu. Během večera je na programu vystoupení kouzelníka a hypnotizéra Pepeho. Carlos si ho veřejně dobírá tak moc, že ho Pepe vyzve na pódium. Během seance se však omylem do Carlosova těla dostane zbloudilý duch jiného muže a bláznivá španělská komedie může začít. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mockrát jsem tu psal, že se mi líbí " jiné " filmy, jdoucí proti proudu většinového diváka. Toto mě však moc nebavilo. Začátek nadějný (fotbal, svatba, Madonna - Maradona ). Hypnóza a proměna Carlose fajn, ale to převtělování a "opičí " scény se mi nelìbily. Celé to pak od komedie zklouzlo spíše k dramatu, což by nebylo na škodu, ale popravdě jsem tomu pak moc nerozuměl. Z mého pohledu tedy podprůměr. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Fakt to nenapsala a nenatočila ženská? Když pominu ty mysteriozní hrátky s prohozenými dušemi v tělech, které to měly ozvláštňovat, ale nikam nevedou a nijak nejsou blíž vysvětleny, tak je to moderní stereotypní pohled na chlapa jako blba, co čumí na fotbal, vyřvává, o manželku se nezajímá a jen chlastá pivo. Ne, že by takoví neexistovali, ale ve filmech poslední doby je snad jen tahle sorta. A cílevědomá žena si zase musí pomoct sama. Vlastně ani nevím, jak ten film skončil a co se stalo s tělem a co s duší Carlose, ale o to autorovi nijak nešlo, šlo mu o tu ženskou podstatu. Jinak se to snaží být občas i vtipné a skutečně jeden dva fórky tady fungují, ale jinak je to často přehnané a trapné vtipkování. A s tou opicí jsem to nějak nepobral - jestli šlo o vnitřního démona Alberta, proč ji viděl Carlos, že? Přijde mi to prostě nedotažené. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abrakadabra je trošku scénáristický úlet. Hned z kraje nám tu představí Carlose. Carlos je hulvát, taky je fotbalový fanoušek, na svůj Real nedá dopustit a z pozice ležícího střelce ho pravidelně sleduje na gauči s plechovkou piva v ruce. Vágus, jak se patří. Protivnej, když jde Real do šance a nepromění, tak silně protivnej, zkrátka partie, na kterou byste nedali dopustit. No a tomu do těla vstoupí duch vraha a v tu ránu film nabírá na obrátkách. Jenže už ztrácí na tom vulgárním vtipu, který si hned na začátku tak osvojil. V tu ránu jsem vlastně ani netušil, co film chce. Špatný není, ale komedie to taky není. Tak co to je? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

U fotbalu oči poulí, pivo loká, drbe kouli.“ Ač muž, Pablo Berger natočil feministický film, dokazující platnost evoluční teorie Charlotty Darwinové, že muži pocházejí z opice. Živočišná Španělka Maribel Verdú může potvrdit. A také to, že život se někdy točí v kruzích. Coby 28letá Louisa v Mexické jízdě měla za milence dva 16leté kluky, o 16 let později se jí do staré ložnice nasáčkoval duch 28letého mladíka. A měla dilema (už zase), kdo ji má líbat. Lhostejný opičák, macho par excellence Carlos nebo romantik s vysavačem Tito? Získá její lásku šikovný číšník, schopný nakrájet dort i se svatebčany? Nechte se překvapit. STAVEBNÍ OKÉNKO: [][] Ve Španělsku musí žadatel o jeřábnický průkaz prokázat, že umí: A) Fandit Realu Madrid i v kostele! B) Honit imaginárního šimpanze po ramenu jeřábu tam a zpět. C) Dokonce i s pořádnou opicí (cca 2 ‰) usadit cokoli kamkoli, na milimetr přesně, D) Usadit svoji manželku i dceru tím, že jim kakao a algebru omlátí o hlavu. [][]  Správná odpověď: Chlapi jsou pakáž, jeden jako druhej a Carmen odchází středem. Třikrát ji nožem píchnu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nemohla se rozhodnout mezi dvěma muži (nebo taky dvěma zly v jednom těle). Tak si šla hledat třetího, tentokrát už jistě pana Dokonalého (měla jsem to štěstí takového najít). Hlavní hrdince Carmen jsem od začátku fandila a držela palce. Komedie Abrakadabra mi přijde pro ženy vyloženě užívací, zato chlapům může připadat spíš nasírací. Záleží na úhlu pohledu a pohlaví. Je to film který mi sedl a moc jsem si ten ponor do ženské duše užila. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo v květnu 2016 a natáčelo se v Madridu, Parle a Pamploně ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno