foto

Maribel Verdú

  • nar. 2.10.1970 (48 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko

Biografie

María Isabel Verdú Rollán je španělská herečka, která se narodila 2. října 1970 v Madridu. Svojí kariéru odstartovala již ve 13-ti letech a má na kontě již téměř padesát filmů.

V rodném Španělsku jsou jejími nejznámějšími filmy AMANTES, BELLE EPOQUE nebo HUEVOS DE ORO. V roce 2001 přišla její nejznámější role Luisy ve filmu Y TU MAMA TAMBIÉN mexického režiséra Alfonsa Cuarona a dále roku 2006 se zhostila role služebné Mercedes, která pomáhá odboji proti Frankistům ve Španělsku. Tak se stalo ve snímku znovu režiséra mexického původu Guillerma Del Tora EL LABERINTO DEL FAUNO. Z jejich novějších rolích stojí za zmínku film TIEMPO DE TORMENTA nebo mexické drama LA ZONA.

Vyhrála Oceněni Goya v roce 2008 za hlavní roli v SIETE MESAS DE BILLAR FRANCÉS. Je vdaná za Pedra Larraňaga. Jejími nejoblíbenějšími režiséry jsou Vicente Aranda a Sidney Pollack.

Lukáš "Vizmír" Jarolím

Herecká filmografie

Filmy

2019 El asesino de los caprichos
El doble más quince
2018 Ola de crímenes
Sin rodeos
Superlópez
2017 Abrakadabra
Llueven vacas
2016 El faro de las orcas
La punta del iceberg
2015 Bilbao-Bizkaia Ext: Día
Felices 140
Žádné děti
2014 Ultravioleta
2013 Gente en sitios
Patnáct let a jeden den
2012 Como estrellas fugaces
Konec
Sněhurka: Jiný příběh
2011 1395 dana bez crvene
The Red Virgin
Z tvého okna do mého
2009 Tetro
2008 Gente de mala calidad
Slepé slunečnice
2007 Expres Oviedo
Niño de barro, El
Sedm kulečníkových stolů
Život za zdí
2006 Faunův labyrint
Por dinero negro
2003 Občasné bouřky
Rezidence Jericho
2002 Lisístrata
2001 Mexická jízda
Palo, El
Přízrak univerzity
2000 El portero
Toreros
1999 Goya en Burdeos
1998 El entusiasmo
Frontera Sur
1997 Carreteras secundarias
La bonne étoile
1996 La Celestina
1994 Al otro lado del túnel
Canción de cuna
1993 El amante bilingüe
El cianuro... ¿solo o con leche?
Tres palabras
Zlatá vejce
1992 Belle epoque
Beso del sueño, El
La mujer y el pelele (TV film)
Růžová omáčka
1991 Milenci
Sueño de Tánger, El
1990 Badis
1989 Días del cometa, Los
Sabor a rosas
Černé ovce
1988 Aire de un crimen, El
Barcelonská spojka
Feliz cumpleaños
Nejzábavnější hra
Sinatra
Španělský vojáček
1987 La estanquera de Vallecas
Señor de los Llanos, El
1986 27 horas
El año de las luces
Orden cómico, El
1984 Huella del crimen: El crimen del Capitán Sánchez, La (TV film)

TV seriály

2003 Código fuego (TV seriál)
1999 Ellas son así (TV seriál)
1994 Canguros (TV seriál)
1991 La grande collection (TV seriál)
1990 Historias del otro lado (TV seriál)
Jinetes del alba, Los (TV seriál)
Sara y Punto (TV seriál)
1989 Mundo de Juan Lobón, El (TV seriál)
1987 Vida privada (TV seriál)
1986 Nunca se sabe (TV seriál)

Dokumentární

2015 Aragón rodado
2011 Actrices (TV seriál)
2008 Hécuba, un sueño de pasión
2004 Miradas 2 (TV seriál)
1996 Sombras y luces: Cien años de cine español

Host

TV pořady

2007 Memòries de la tele (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace