Účinkují:
Marek Eben, David Eben, Kryštof Eben, Stanislav Wabi Daněk, Slávek Janoušek, Luboš VondrákObsahy(1)
Cyklus studiových session předních českých kapel, které se pohybují v žánru folku, folkrocku či folkové alternativy – Jablkoň, Jananas, Janoušek & Vondrák, Jarret, AG Flek, Epydemye, Martina Trchová Trio, Žamboši, Wabi Daněk a Ďáblovo stádo. (Česká televize)
Vondrák Janoušek...Wabi Daněk a Ďáblovo stádo, ()
1) Bratři Ebenové (režie Pavel Jirásek) ****, 2) Jablkoň (režie Jakub Kořínek) ****, 3) Jananas (režie Jakub Kořínek) ****, 4) Janoušek & Vondrák (režie Jakub Kořínek) ***, 5) Jarret (režie Jakub Kořínek) ***, 6) Wabi Daněk a Ďáblovo stádo (režie Pavel Jirásek) ****, 7) Epydemye (režie Jakub Kořínek) ***, 8) Martina Trchová & Trio (režie Pavel Jirásek) ****, 9) Žamboši (režie Pavel Jirásek) ****, 10) AG Flek (režie Pavel Jirásek) ****. ()
Skvělý počin od ČT. Samozřejmě asi hlavně pro příznivce folku, mezi které se řadím. Tak jako tak chválím super atmosféru, výborné nahrávací prostory, skvělý výběr kapel, dobrou koncepci pořadu a zajímavé sondy do života jednotlivých kapel i interpretů. Těším se na další takto povedené pořady. ()
Bratři Ebenové - vhodné pro důchodce a zatvrzelé fanoušky Marka Ebena. 1) Atmosféra intelektuálního potěšení z duchaplných textů, tak typická pro Ebenovy písničky, je oslabena (ale pořád tu je) nostalgickým smutkem._____ 2) Songy jsou stále dobré, i ty nové. Jen ten zpěv už silně pokulhává. Na druhé straně hudební aranžmá šlo dost nahoru._____ 3) 60letý Marek Eben zpívá chatrným hlasem a já mu věřím. V mládí jeho ironickému nadhledu, v současnosti jeho bilancování._____ 4) Za tento díl 4 *._____ 5) 30.1.2020 - Jananas - inteligentní zralé a pohodové songy. 4*._____ 6) Janoušek a Vondrák - nabízejí hezké "vyhrané" kytary, ale jinak je to úroveň trochu lepšího táboráku. Jiskra, švih, atmosféra - vše je pryč. 2*._____ 7) 10.5.2020 - Žamboši 2*._____ 8) 13.3.2021. Wabi Daněk a Ďáblovo stádo aneb důchodcovský upgrade české country. Vysloužilý 70letý pistolník na penzi na setkání s přáteli s nadhledem a trochou chlapského uměřeného sentimentu vzpomíná na staré dobré časy._____V recitálu je hodně přejatých věcí._____Není to špatné, ale je to jiný Daněk, než jakého znám a mám rád. 3*. ()