Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky - Série 2

(série)
Česko, 2019, 4 h 58 min (Minutáž: 29–30 min)

Hrají:

Mirek Vaňura (moderátor)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Společně s tvůrci se diváci opět seznámí a podívají na práci nejen různých policejních složek, ale i odborníků, jejichž práce je pro vyšetřování závažných případů také velmi důležitá. O případech budou hovořit nejen vyšetřující kriminalisté, ale i příbuzní obětí, soudní lékaři, forenzní odborníci nebo psychologové. Právě díky skvělé práci kriminalistů a odborníků, kteří jsou přizváni ke spolupráci na vyšetřování, se vrazi a násilníci ze svých zločinů zpovídají u soudu a neuniknou trestu. Jednotlivé případy cyklu budou divákovi přiblíženy exkluzivními archivními materiály z policejních rekonstrukcí, fotografiemi a natáčením na místech činu. Jsou dokumentární rekonstrukcí s mnohem větším množstvím detailů z vyšetřování. Zároveň jsou tyto případy i jedněmi z těch, které zásadně ovlivnily českou kriminalistiku, ať už svým rozsahem, složitostí nebo novými postupy a kriminalistickými metodami... Druhá řada tentokrát například nabídne pohled do vyšetřování případů vraha Kevina Dahlgrena, heparinového vraha Petra Zelenky, „lesního vraha“ Viktora Kalivody, čtyřnásobné vraždy dětí v Širokém Dole, novoroční vraždy matky dvou dětí a vraždy bezdomovkyně. Ukáže, jak důležitý může být vyšetřovací pokus pro odhalení a dokázání vraždy, jak kriminalistům při vyšetřování pomáhají kamerové systémy, nutnost spolupráce a propojení s organizacemi jako je Interpol nebo jak důležitá je operativní práce a důkladné a přesné popsání trestného činu hned v jeho úvodní fázi. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá řada tohoto kriminalistického „seriálu“ nám nabídla řadu otřesných případů, které se odehráli v naší republice a jenž museli řešit kriminalisté a odborníci. Člověk vážně nestačí zírat, co „to“ žije mezi námi. Některé případy sice měli trošku „slabší zápletku“, ale tento pojem (označení) u vražd je zcela zcestné a nekorektní. Tudíž budu hodnotit stejně, jako tomu bylo u první série… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká verejno-právna televízia vyprodukovala mrazivý dokument, ktorý podáva svedectvo o tých najšokujúcejších zločinoch, čo sa odohrali na území Českej republiky. Séria "Legendy kriminalistiky" je dychberúca kolekcia rekonštrukcií brutálnych kriminálnych káuz. Prevažne sa jedná o surové, chladnokrvé vraždy. Svojou temnou témou a znepokojujúcou autentickosťou je to veľmi pôsobivé dokumentárne dielo. Druhá séria mala premiéru v roku 2019. Obsahuje desať epizód: 1. Heparinový vrah, 2. Dodávka, 3. Novoročná vražda, 4. Dahlgren, 5. Veľký brat, 6. Lesný vrah, 7. Matky vražedkyne, 8. Okno, 9. Vražda v nádražnom domčeku, 10. Interpol. **** ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť vysoká kvalitné prevedenie dokumentaristiky, opierajúca sa o množstvo zachovaných, autentických materiálov, prevažne z rekonštrukcií, ako v prípade prvej série. Táto sa mi ale zdá o niečo slabšia, ako prvá, no pár epizód, ako napríklad č. 4, je fakt solídnym hororom. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Při nahraných záběrech/dramatizaci z nemocničního prostředí by vrah měl vstřikovat heparin do infuze nebo přímo do žíly, ovšem v záběrech ho aplikuje do nádoby s vodou, která se používá ke zvlhčení prodávaného kyslíku. Pokud by to tak vrah ve skutečnosti dělal, pacient by heparin inhaloval. (Veronixxx)

Reklama

Reklama